Rok se s rokem sešel a radost z postupu mezi florbalovou elitu zůstává pouze ve vzpomínkách. Jihočeské florbalistky neuspěly v baráži o udržení se ve florbalové extralize a po roce se vrací zpátky do první ligy.

Rozhodlo o tom prakticky již první barážové utkání proti Jičínu, které florbalistky FBC United prohrály 4:6. Hráčky Jičína přitom postupovaly do baráže až jako pátý tým první ligy a Jihočešky tak byly vysokými favority. „Myslím, že z naší strany došlo k podcenění soupeře a hráčky nerespektovaly dostatečně sílu Jičína," smutně hodnotí vystoupení svých svěřenkyň Ivan Janoušek. V dalším utkání pak FBC United porazil Bulldogs Brno 9:5. Brňanky prohrály i s Jičínem a Šumperkem a bylo jasné, že vítěz baráže vzejde z trojlístku Šumperk, Jičín a České Budějovice.

Jihočeškám však příliš nenahrálo vysoké vítězství Šumperka nad Jičínem v poměru 14:4.  Aby FBC United udržel extraligu, musel v závěrečném utkání porazit Šumperk rozdílem minimálně sedmi branek. Českobudějovické florbalistky odehrály proti Šumperku svůj nejlepší zápas na turnaji, přesto podlehly 1:2. „Za toto utkání si holky zaslouží pochvalu, celkově jsme ale z našeho výsledku zklamaný, protože jsme jeli do Šumperku zachránit extraligu, což se nepovedlo," netají své zklamání trenér Janoušek.

Florbalistky v těchto dnech dál trénují. Po čtrnáctidenní přestávce, která bude následovat, se vrhnou do fyzické přípravy na novou sezonu. „Čekají na ně hlavně dlouhé výběhy a inline bruslení," přibližuje nejbližší plány kouč florbalistek Janoušek. „Pokud nebude v jižních Čechách fungovat spolupráce mezi oddíly jako v jiných krajích, těžko se někdy bude extraliga na jihu Čech hrát," přidává trochu pesimistický pohled Ivan Janoušek.

Tabulka baráže: 1. Šumperk 20:8 9, 2. Jičín 15:22 6, 3. FBC United 14:13 3, 4. Brno 0