Havířov ovšem v úterý oficiálně oznámil, že k zápasu nepřijede, protože je pro něj nepřijatelné cestovat ve všední den k zápasu 400 kilometrů.

„Není v našich možnostech, jakožto plně amatérského týmu, zajistit hráčům podmínky pro to, myslím tím dovolené, abychom se k utkání v avizovaném termínu dostavili," sdělil prezident druholigového klubu Florbal Havířov Roman Kantor.

„Rozhodnutí Havířova částečně chápeme. Už v květnu jsme Českou florbalovou unii upozorňovali na to, že je nesmysl, aby České Budějovice byly připojovány k Moravě," uvedl prezident Štírů Jiří Kratochvíl.

„Na základě kauzy s Havířovem okamžitě Petr Kadlec z České florbalové unie přislíbil, že v příští sezoně v poháru nepřekročí vzdálenosti 250 kilometrů a zároveň unie změní plánované rozložení nové 2. ligy, které by pro nás bylo extrémně nevýhodné. Vše lze tedy brát jako pozitivní krok, který vylepší obě soutěže," doplnil Kratochvíl.

Štíři tak mají volný vstup do čtvrtfinálové skupiny, kam byl přímo nasazen extraligový celek Bulldogs Brno. Další dva týmy tam postoupí z osmifinále. „Jsme rádi, že jsme postoupili, i když sportovní cestou by to bylo lepší," uznal Kratochvíl s tím, že kontumaci ještě musí oficiálně potvrdit Ligová komise.