Oba soupeři ovládají po odstoupení dačického FK Volfířov jihočeskou futsalovou scénu. Českobudějovický FC 30 vyhrál loni krajský přebor, když po vítězství ve skupině Jih porazil ve finálovém duelu o titul krajského přeborníka písecký Tex-Color Unbroken zcela suverénně 8:3.

Rudolfov loni skončil v českobudějovické skupině krajského přeboru druhý, ale blýskl se v Českém poháru, když po vítězství v okresním a krajském kole prošel přes Hradiště až do čtvrtfinále, kde ve futsalovém svátku podlehl Benagu Zruč nad Sázavou 1:8.

Oba soupeři hlásí pro středeční duel nejsilnější sestavy. Kvůli tomu také došlo k přesunu zápasu z pondělí, aby oba celky mohly využít své nejlepší hráče.

V brance FC 30 bude stát jistota Nemanic ve fotbalové 1. A třídě Tomáš Růna. V poli se představí někdejší opora Dynama, ale také Sparty, Teplic a ruských klubů Roman Lengyel. V době pauzy Fotbalové národní ligy nastoupí i kapitán Dynama Petr Benát a spolu s ním i jeho parťák z černobílé středové formace Patrik Čavoš. Chybět nemohou ani ikona FC 30 Petr Bouchal, který dlouhé roky úspěšně působí v Rakousku, dále další nemanický fotbalista Lukáš Kisvetr a do zápasu naskočí také stoper divizního Jankova Marek Kroneisl.

Na Rudolfově se vše točí kolem Radima Pouzara. Loni nejlepší střelec celé soutěže je duší týmu, který se spoléhá i na brankářskou dvojku Dynama Kamila Hajduška.

Ani jména dalších hráčů Rudolfova nejsou na jihočeské fotbalové i futsalové scéně rozhodně neznámá. Jiří Hrbáč a Michal Mašát to před lety zkoušeli v prvním týmu Dynama, Jakub Hric je v současné době kapitánem juniorky stejného klubu.
„Zveme všechny příznivce futsalu. K vidění bude kvalitní sport," zní hlas z táborů obou soupeřů.