Klub letos poprvé pořádal sportovní kemp pro děti. Ve dnech 7. – 13. července se prvního ročníku Vajgar Campu zúčastnilo celkem 36 kluků a děvčat ve věku od 7 do 16 let.

„Rozhodnutí pořádat kemp padlo až v březnu. Na přípravu a propagaci jsme tak měli málo času," říká Jaroslava Krupicová, předsedkyně klubu.

Přesto šéfka hodnotí akci za vydařenou. „Soustředění splnilo svůj účel. Děti se mohly házené věnovat celodenně. Vedle týmové spolupráce se tak zaměřily také na rozvoj individuálních činností u jednotlivců, na což při běžném tréninku v týmech nezbývá čas," poukazuje Krupicová.

Centrem kempu byla městská sportovní hala spolu se svým zázemím jako například vířivkou a další přilehlá sportoviště. „Víme, že podmínky pro házenou jsou u nás na výborné úrovni. S myšlenkou uspořádat kemp jsme si tak pohrávali delší dobu," prozrazuje předsedkyně.

Vedení klubu je už nyní rozhodnuto o navázání na první ročník. „Po letošním jednom týdenním turnusu bychom příští rok rádi udělali dvou až třítýdenní kemp."

Interligové ženy se vypořádávají s onemocněním kouče Petržaly. Tým vede Slovák Lančarič

Jaroslava Krupicová však musela spolu se svými kolegy řešit také přípravu výkladní skříně klubu na novou sezonu. Mužstvo žen bude hrát opět nejvyšší soutěž WHIL.

Ke změně v kádru došlo prakticky pouze jen na postu brankářek. „Zimová a Lavická skončily svou aktivní činnost. Z Olomouce jsme tak získali  na limitovaný přestup juniorskou reprezentantku Kláru Melichovou," představuje novou tvář zároveň také vedoucí A-mužstva.

Základní kádr týmu v interlize pak nadále budou tvořit Eliášová, Zbožínková, Krupicová, Kohoutová, Horečková, Markesová, Matoušková a Maryšková.  „Pokračovat tak budou i Zbožínková a Horečková, které patří Třebíči. Jinak všechny hráčky jsou naše odchovankyně," vypichuje důraz na vlastní výchovu hráček.

Letní příprava házenkářek od Vajgaru má před sebou závěrečných čtrnáct dní. Po  celou dobu se však tým musí vyrovnávat s absencí kouče Karla Petržaly. „Pan trenér bohužel vážně onemocněl. Po dohodě s ním jsme tak angažovali zkušeného trenéra Lančariče ze Slovenska, se kterým je pan Petržala v úzkém kontaktu," říká Krupicová.

Lančarič se však začátkem září rozloučí, pracuje totiž na fakultě v Trenčíně. „V případě stálé rekonvalescence kouče Petržaly by tým po dobu nezbytně nutnou vedla Iva Jonová, která v klubu zároveň dohlíží na dorostenky."

Od 24. do 25. srpna budou u Vajgaru pořádat 6. ročník Swietelsky Cupu. Kromě domácích hráček se jej zúčastní také HC Plzeň,  rakouský Tectonatzgerdorf a německý HCF Neunstadt-Sibnic. Hrát se bude každý s každým. Vítěze  určí tabulka.

O týden později už jindřichohradecké házenkářky  vstoupí do interligy. V úvodním kole zamíří první zářijový den do slovenského Sence. První domácí utkání pak odehrají 7. září taktéž se slovenským týmem HK Danlog Partizánske.

„Naším cílem bude v interlize opět obstát. Chceme hrát nejvyšší soutěž dlouhodobě," říká Jaroslava Krupicová.