Věřily, že doma zaberou, místo toho jindřichohradecké házenkářky ztratily naděje na záchranu česko-slovenské interligy již v sobotu. Po prohře s Veselím nad Moravou v poměru 15:20, která byla třetí porážkou v sérii, ztratily Jihočešky i poslední naději na záchranu.
Ve tvářích většiny hráček včetně trenéra Karla Petržaly se zračilo velké zklamání. Jindřichohradecké házenkářky se s interligou loučí po sedmi letech. „Je to zklamání, přestože v sérii jsme favority určitě nebyli. Věřil jsem, že výhodu domácího prostředí využijeme lépe," povzdechne si trenér Petržala.
Optimisticky ho naladil výkon jeho svěřenkyň ve druhém utkání ve Veselí nad Moravou, které Jihočešky prohrály 20:23. Hráčky Jindřichova Hradce do druhého utkání série vlétly a v prvním poločase si dlouho držely vedení. Ve druhém poločase ho sice ztratily, ale naději na úspěšný výsledek držely až do samotného závěru zápasu.
Podobný vstup do utkání očekával Karel Petržala také na domácí palubovce. Jenomže Nejezchlebovou v bráně Veselí poprvé překvapila Pilařová až v sedmnácté minutě utkání. To už však Jihočešky prohrávaly 0:7.  „Začátek nám utekl. Hráčky měly až příliš svázané ruce, bály se něco rozhodnout a to je škoda," míní kouč Jindřichova Hradce.  Skóre už pak v neprospěch domácích nenarůstalo, šestibrankové manko po první půli bylo ale příliš velké.
Za výkon ve druhé půli už nemá Petržala svým svěřenkyním co vytknout. Hráčky Jindřichova Hradce zrychlily pohyb směrem dopředu a lépe se dokázaly uvolňovat přes bránící hráčky soupeře. „Správné nabuzení našich holek přišlo až ve druhém poločase a to bylo pozdě. Až v závěru zápasu holky začaly hrát podle mých představ. Takto ale měly hrát od začátku. Kvůli špatnému výkonu v první půlce jsme zápas ztratili," pojmenovává příčiny neúspěchu Petržala.
Jihočeškám přitom nahrával i fakt, že do hry nezasáhla reprezentantka Romana Chrenková, která byla v předchozích zápasech  nejnebezpečnější střelkyní Veselí. U Vajgaru byla připravena na střídačce, trenér Jozef Hanták ji však na palubovku vůbec neposlal. „Není jisté, zda budu pokračovat ve Veselí nad Moravou i příští sezonu a trenér již zřejmě hledí do budoucnosti. Nejspíš chtěl vyzkoušet, jak to půjde beze mě," přemýšlí o důvodech svého nenasazení Romana Chrenková.
Nyní ji čekají s reprezentací kvalifikační zápasy  o postup na mistrovství Evropy. Jindřichohradecké házenkářky zase budou přemýšlet o příští sezoně, která již s velkou pravděpodobností interligovou nebude.