V přímém souboji o poslední postupovou příčku do play off Jihočešky na Pražanky nestačily a prohrály 24:33. „Nyní jsme prohrály, ale základní část je ještě dlouhá. Máme před sebou třináct zápasů, takže se na dálku se o místo v play off budeme přetlačovat se Slavií dál. Střed tabulky je ale tak vyrovnaný, že situace se může za tu dobu vyvinout jakkoliv,“ říká trenérka píseckých házenkářek Kateřina Keclíková.

V porovnání s loňskem, kdy se Písek v tuto část sezony pohyboval na sestupových příčkách, je však u Otavy letos o poznání veseleji. „Je to určitě příjemnější než se třást o záchranu. Na druhou stranu prohra se Slavií nás teď mrzí ještě víc, protože, jak se říká, s jídlem roste chuť a do play off bychom se dostaly rády, když ta šance je,“ uvažuje Keclíková.

Porážka se Slavií ji skutečně mrzí. Písek udržel koncentraci jen prvních patnáct minut, kdy oba týmy předváděly hezkou házenou. „Pak jsme doplatily na nedorozumění v obranných řadách, Slavia si vytvořila náskok a my už se do zápasu nevrátily,“ lituje trenérka Písku.

Šanci na reparát budou mít hráčky Písku už tento pátek, kdy od 17 hodin nastoupí ve čtvrtfinále Českého poháru doma proti Veselí nad Moravou. „Už to, že jsme se dostaly do této fáze, je úspěch. Budeme si chtít zvednou sebevědomí a postoupit dál,“ zve na pohárový duel fanoušky Kateřina Keclíková.

Fakta z utkání: Sokol Písek – Slavia Praha 24:33 (13:19) – Branky: Kvášová 7/2, Benešová 6/1, Kubišová 4 – Galušková 11/6, Fryčáková 9, Pokorná 5. Rozhodčí: Kozler, Zych. Sedmičky: 4/3 – 6/6. Vyloučení: 6:9 (ČK Pokorná, Večeřová). Diváci: 270.