Na setkání s novináři dorazila do restaurace U Medvídků také hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská, která ještě před zahájením oficiální tiskové konference velmi živě o sportu diskutovala se starostou města Tábor Štěpánem Pavlíkem. „Minulý rok, když jsem byl jmenován starostou, mluvil jsem o táborském sportovním stříbře, jakým je cyklokros,“ zmínil Pavlík a ke svému vztahu k tomuto sportu dodal: „Od doby mistra světa Karla Camrdy a také díky světovým šampionátům a Světovým pohárům v Táboře, jsem tento sport zaregistroval nejprve v dětství, později už jako představitel města. Tento sport je v Táboře nejvíce vidět, budoucnost našeho města si nedokážu bez cyklokrosu představit,“ uvedl Štěpán Pavlík.

Na tiskové konferenci se převážně mluvilo o sobotním závodu SP. Starosta Tábora ale předal veřejnosti i významnou informaci, která se právě v Praze proměnila v oficiální vyjádření.

„Naše město se bude ucházet o kandidaturu pořadatelství mistrovství světa 2024,“ sdělil novinářům starosta Tábora Štěpán Pavlík.

Hejtmanka Jihočeského kraje potvrdila, že právě cyklokros patří mezi její nejoblíbenější sporty: „Jezdila jsem na závody do Tábora i v době, kdy jsem ještě nebyla v politice, předpokládám, že tam budu jezdit, i když už v politice nebudu. Jihočeský kraj podporuje tento sport dlouhodobě. Je to fenomen,“ zmínila na adresu atmosféry v táborském sportovním areálu Komora.

Na tiskové konferenci potvrdil oficiální kandidaturu města Tábor i předseda Českého svazu cyklistiky Petr Marek: „Vnímám cyklokros jako jeden z našich vůbec nejúspěšnějších sportů.“

Předsedu ČSC potěšil fakt, že se Tábor rozhodl pro uspořádání MS. „Cyklokros a Tábor si to zaslouží.“

V sobotu budou přímo u trati všichni tři. Hejtmanka, starosta i první muž ČSC.