Do baráže Sokol doprovodí posledního v základní části extraligy Techniku Brno a na „extraligisty“ se bude chtít vytáhnout nejlepší kvarteto z 1. ligy, kde jsou celky s extraligovou zkušeností: Blesk Jablonec, Olympia Blansko, Kotlářka Praha a Skokani Olomouc. Sokol udělal již před minulým kolem s Eagles Praha (1:2) změnu na trenérském postu. "Tým už jako hlavní trenér nevedl Zdeněk Josefus, který vloni dotlačil náš Sokol jako nováčka extraligy ke skvělému čtvrtému místu," potvrdil tuto informaci šéf klubu David Šťastný.

Sokol Hluboká v baseballové extralizeSokol Hluboká v baseballové extralizeZdroj: Deník/ Sokol Hluboká

„Chci za všechny srdcaře kolem hlubockého baseballu Zdeňkovi moc poděkovat za to, co všechno naše hráče naučil. Z loňské sezóny jsme samozřejmě měli respekt, ale stali jsme se díky jeho zkušenostem štikou extraligy. Letos nám, i kvůli zraněním klíčových hráčů jako je Jan Novák, a po odchodu vynikajícího nadhazovače Jamese Boyce do New Jersey, nevycházelo vše podle představ. Museli jsme proto v této rozhodující fázi udělat hráčské i trenérské změny. Práce Zdeňka Josefuse si velmi vážíme a doufáme, že hlubockému baseballu zachová přízeň,“ uvedl hrající předseda Sokola David Šťastný.

Sokol výpadek dvou klíčových nadhazovačů musel řešit příchodem importů z jihoamerických soutěží.

Z Kolumbie přicestoval šestadvacetiletý Garmin Villa Kermin a z Venezuely čtyřiadvacetiletý Kelvis Alexander Palma Fernandez. Oba nadhazovači ale naskočili do rozjeté soutěže v těch nejvypjatějších zápasech…