Jihočeši vyzvou extraligový Talent Plzeň. Utkání proběhne 28.9. od 17.30 v Lokoaréně (adresa Třebízského 1044/1). "Zápas opět proběhne v charitativním duchu ve prospěch spolku Haima," připomání Jiránek organizaci, která bude partnerem utkání. "Pomáhá onkologicky nemocným dětem."

Pro házenkáře v Jihočeském kraji bude zápas sportovním svátkem. "U nás v klubu po delší odmlce přinášíme trochu extraligy," potvrzuje Matěj Jiránek.

Na dotazy Deníku odpovídal Tomáš Procházka:

Jak vnímáte souboj s Plzní?
Po několika posledních letech kdy se první kola Českého poháru nesla ve znamení budějovicko- třeboňské rivality, jsme rádi, že Český pohár zase plní svou funkci a my se můžeme poměřovat s týmy, které běžně v lize nepatří mezi naše soupeře. Nebereme to tolik jako zpestření, ale spíše jako kvalitní přípravu na ligovou sezonu, která se právě rozbíhá.

Zápas má i charitativní rozměr. Proč?
Už v minulosti jsme se při větších sportovních událostech našeho klubu rozhodli pro různé charitativní počiny. Ani tentokrát tomu nebude jinak. Nyní jsme vybrali spolek Haima, který pomáhá onkologicky nemocným dětem na cestě k uzdravení. Celý výtěžek ze vstupného připadne tomuto spolku, současně bude na místě dostupná kasička na dobrovolné příspěvky. Malá perlička ze šatny: naše týmové pokuty vybrané během tohoto zápasu půjdou na podporu spolku Haima.

Je pro vás zápas s Plzní i cestou ke zlepšení?
Každý pravý sportovec se chce zlepšovat a poměřovat s těmi nejlepšími, a proto přijímáme s pokorou, ale hlavně velkým drivem a nadšením tuto příležitost změřit síly s republikovou špičkou, kterou hodláme potrápit, seč nám síly budou stačit. Zároveň je to pro nás velká zodpovědnost, abychom se předvedli v tom nejlepším světle a nezklamali naše příznivce, kteří nás chodí pravidelně podporovat na naše domácí zápasy, za což jsme jim velice vděční.