GBA Fio banka skončila v nejvyšší soutěži na poslední dvanácté příčce, její nadcházející protivník po dramatické finálové sérii zdolal Písek 2:1 na zápasy a stal se vítězem I. ligy.

Baráž se hraje na dva zápasy s jednoduchým formátem: kdo po nich bude mít lepší skóre, může slavit.

Úvodní duel je na programu v pátek 8. května v Edenu, odveta se o dva dny později uskuteční na jihu Čech (18 hodin).

Jindřichohradecký celek ví, že bude potřebovat podporu nejen doma, ale i na palubovce protivníka. Proto pro své příznivce vypravuje do metropole autobus.

„Věřím, že nás naši věrní fanoušci v posledních dvou zápasech sezony podpoří. Kdo s námi chce jet i do Prahy, stále si může rezervovat místo,“ informoval mluvčí hradeckého klubu Filip Hraba s tím, že zájemci se mohou přihlásit e-mailem: basketjhradec@seznam.cz. Odjezd od sportovní haly je v pátek v 17 hodin.

Jihočeši se na rozhodující bitvy chystají už bez trenéra Gilberta Abrahama, který u týmu skončil. Jeho pozici převzal šéf akademie GBA Julian Beťko, jenž v nadstavbové části KNBL už na lavičce působil v roli jednoho z asistentů.

Program baráže
pátek 6. května – 20 hodin
Slavia Praha – GBA Fio banka
Jindřichův Hradec
neděle 8. května – 18 hodin
GBA Fio banka Jindřichův
Hradec – Slavia Praha

Pod jeho vedením hradečtí basketbalisté v měsíční pauze rozhodně nezaháleli. Kromě pravidelného tréninku absolvovali přípravné zápasy proti Nymburku a v Ústí nad Labem. Jednalo se o modelová utkání za zavřenými dveřmi, která měla za cíl udržet hráče v zápasovém režimu.

Jindřichův Hradec bude v baráži spoléhat především na osvědčené střelce Victora s DuBosem, rozehrávače Sydorova, trojkaře Novotného či zkušenosti Stegbauera.

Pražská Slavia se netají svými ambicemi proniknout mezi tuzemskou elitou. V jejím dresu nastupují zkušení borci, talentovaní mladíci i zahraniční střelci, soustředění kolem bývalého reprezentanta Pavla Pumprly.

„Čeká nás velmi kvalitní soupeř, který má stále možnost posílit svůj kádr. Naše sezona skončila prakticky před měsícem, ale doufám, že nás přátelská utkání udržela v herním rytmu. Hráči k přípravě přistupují zodpovědně a věřím, že baráž, která nemá favorita, pro nás dopadne pozitivně,“ podotkl Julian Beťko.

Důležitost nadcházejících dvou utkání si uvědomuje také jedna z hlavních opor bankéřů Craig Victor. "Letošní sezona se nevyvíjela podle našich představ, ale touto cestou bych chtěl vyzvat všechny naše fanoušky a obyvatele Jindřichova Hradce, aby v posledních dvou zápasech sezony přišli povzbudit své Lvy. Jedná se o velmi důležité zápasy proti Slavii, pojďme sezonu zakončit úspěšně, v tomto boji jsme společně. V dalších letech si zasloužíte basketbal nejvyšší české úrovně a přesně o to budeme bojovat," vybízí aktuálně nejlepší střelec týmu Victor.

Jasno bude v neděli večer…