Prezident českobudějovického Jihostroje Jan Diviš sází na zkušenost a profesionalitu trenéra Jana Svobody.
Jihočeši se už dnes večer představí v Max Schmelling aréně v Berlíně. „Nečeká nás nic jednoduchého," uvedl na tiskové konferenci. „V Berlíně je krásná hala," naznačil trenér, co jeho tým čeká.
„Cílem je postup ze skupiny, proto náš tým doznal několika podstatných změn," dodal šéf nejlepšího českého volejbalového klubu uplynulého desetiletí.
Diviš doplnil, že si uvědomuje sílu soupeřů, ale i tak cíle Jihostroje zůstávají vysoké. „Pro případný postup jsme vypsali pro hráče speciální prémie." Klub se chce zase o krok přiblížit fanouškům. „Vážíme si střední a starší generace, naším je, abychom také oslovili mladé příznivce volejbalu. Musíme myslet na budoucnost," vysvětlil kroky, se kterými je kromě jiného spojena nová podoba webových stránek. „Věříme, že se divákům budou líbit nové dresy, vynikne v nich muskulatura hráčů, i proto jsme zvolil jednu sadu v červené barvě, která hráčům opravdu moc sluší," konstatoval Diviš a pozval do hlediště kromě mužů také zástupce něžného pohlaví. „Na všech postech jsme ještě silnější, než jsme byli loni, nemůžeme si dávat nižší cíle, než je úspěch v Evropě, kam klub dlouhodobě směřuje. Já věřím, že jsme na začátku nové éry českého klubového volejbalu," dodal.
V Berlíně nastoupí Jihostroj už dnes večer. Německý mistr, v jehož středu je i český reprezentant Kryštof, je nesmírně silným protivníkem.
Němci jsou v roli favorita. „Na velké zápasy chodí do Max Schmelling areny šest a půl tisíce diváků," uvedl trenér Svoboda, který nemůže počítat se službami zraněného smečaře Michálka (kotník).
„Ve skupině sice nemáme třeba Italy, ale pokud si někdo myslí, že je lehká, tak se hodně plete. V Lize mistrů jsou všechna utkání extrémně těžká," varuje před dnešním zápasem prezident Jan Diviš.
Úkolem číslo dva je pro českobudějovický Jihostroj obhajoba mistrovského titulu. „A chceme letos vyhrát také Český pohár," doplnil šéf ambiciozního klubu Jan Diviš.
Premiérově v extralize se Jihočeši představí už v sobotu, kdy v českobudějovické Sportovní hale přivítají od 18.00 Ostravu. „Po prvním setu los vstupenek a permanentek rozhodne o majiteli předplatného Deníku na celý rok."