V měřeném tréninku zajel nejrychlejší čas a vybojoval si tak nejlepší startovní pozici pro závod. „V tréninkových jízdách jsme měli nějaké technické problémy a hodně jsme řešili motor. Moc nám to nefungovalo a dali jsme to dohromady právě až v měřeném tréninku. Bylo z toho první místo, takže s tím byla spokojenost," usměje se.

Hlavně díky nejlepší pozici na startovním roštu Kadlčák také vyhrál první bodovanou jízdu. „V Písku jsou jenom tři místa na předjíždění. Pokud jede soupeř defenzivní stopu, tak prakticky není možné ho předjet. Start je rozhodující," přikývne.

Ve druhé jízdě se ale musel sklonit před svým největším rivalem Dominikem Javůrkem a druhý skončil za tímto soupeřem i v superfinále. Přesto zůstává na čele šampionátu s náskokem jednatřiceti bodů.

V hlavní třídě KZ2 se sešel doslova katastrofální počet pouhých pěti jezdců. „Je to čím dál tím horší," pokrčí Kadlčák rameny. „Motokárový sport je velice finančně náročný. Není jednoduché zvládnout několik závodních víkendů za sebou," uvědomuje si.

Přestože do Písku přijel tak malý počet závodníků, Kadlčák s motivací problémy neměl. „Dokončil jsem školu a potřebuji někde jezdit. Do zahraničí to nešlo, protože jsem musel chodit do školy. Proto jsme zvolili domácí šampionát a chtěl bych vyhrát titul. Vyhrát bych chtěl i slovenské mistrovství," naznačuje své letošní cíle.

Výsledky - KZ2: 1. Javůrek, 2, Kadlčák, 3. Stříteský. Stav MR: 1. Kadlčák 182, 2. Stříteský 151, 3. Simon 137. OK: 1. Pros, 2. Pavlíček, 3. Simonová. OK junior: 1. Knopp, 2. Šusta, 3. Jiří Šafránek. Rotax: 1. Bežel, 2. Paprskář, 3. Matějček. Rotax junior: 1. Mizera, 2. Maleček, 3. Kůrka. Easykart 60: 1. Pešl, 2. Skopalík, 3. Lexmaul. Mini 60: 1. Bečička, 2. Svoboda, 3. Skřivan. Baby 60: 1. Skřivan, 2. Sonkin, 3. Kepeň. Školní 50: 1. Kopecký, 2. Novotný, 3. Vančík.