„Moc si toho ceníme. I když jsme totiž hráli doma, tak Opava byla mírným favoritem. Navíc nám vítězství nepřineslo nějaké štěstí, ale šlo o zaslouženě vyhraný zápas," uvedl Jan Pavlík, kapitán Jindřichova Hradce.

„Myslím, že jsme soupeře zaskočili naší dobrou obranou, z čehož mám obzvlášť radost. Zpravidla s ní totiž máme spíše problémy," hodnotil zápas zkušený basketbalista.

Jihočechům v šestém kole Mattoni NBL vyšel úvod utkání. Dostali se do náskoku 11:4. „Začátek je vždy důležitý. Opava si pak sice ještě v průběhu utkání vytvořila nápor, ale my jsme byli schopni tlak odrazit," pochvaluje si.

V polovině zápasu hosté prohrávali o čtyři body, avšak po obrátce stav otočili dvakrát ve svůj prospěch. Lvi ale dokázali zareagovat. Šli znovu do vedení a k dalšímu otočení výsledku Opavu už nepustili.

„Většinou když uděláme pár chyb, tak se složíme. V závěru si ale například trenér v pravou chvíli vzal time-out, kdy nás uklidnil a my závěr poté zvládli perfektně."

Na konci utkání se navíc soupeř ani nemohl spolehnout na to, že domácí budou pokračovat v mizérii ve střelbě šestek, protože tentokrát v posledních čtyřech minutách faulovaní Pavlík, Ringgold, Aušprunk a Rolls proměnili 13 ze 14 trestných hodů.

„Dříve to nebylo úplně pravidlem," podotkl Jan Pavlík.

Dvojnásobný mistr Maďarska patří k nejzkušenějším hráčům Jindřichova Hradce.

„Honza by měl být v mužstvu jedním z jeho vůdčích typů. Proti Opavě sice měl jednu hloupou ztrátu míče, ale jinak svoji roli splnil do puntíku. Jeho přítomnost na hřiště je strašně důležitá. Ačkoliv totiž hraje na křídle, tak umí také rozehrávat. Může tak během utkání pomoci rozehrávači, když se třeba on dostane pod tlak. To je velká výhoda," říká kouč Karel Forejt.

Statistika utkání

BK Lions J. Hradec – BK Opava 93:79 (22:13, 39:35, 64:58). Sestavy a body Lions: Rolls 18, Ringgold 15, Aušprunk 15, Pavlík 12, P. Novák 10, Tracey 10, Vošlajer 8, Qahwash 3, Fröhde 2, Kysela –  Trojky: 7:6. Šestky: 43/28:17/15. Fauly: 21:31. 5OCH: 1:2 (36. Vošlajer – 37. Gniadek, 40. Klečka). Nejlepší hráč: Rolls (J. Hradec). Rozhodčí: Paulík – Kurz – Večeřa, 650 diváků.