Finálový program odstartovala první jízda třídy MX2, kterému dominovali zahraniční jezdci. Vyhrál Francouz Maillard před Maďarem Szvobodou, až třetí dojel nejlepší z českých jezdců Sukup. Vidět byli i Jihočeši. Václav Kovář po horším startu statečně bojoval a cílem projel jako šestý. O příčku za ním skončil Rudolf Weschta, jenž po pádu v úvodu závodu předvedl parádní stíhací jízdu.

Devátý dokončil první finále Martin Finěk z téhož týmu. „V závěru mi docházely síly. Přitom fyzicky jsem připraven dobře. Neumím si to dost dobře vysvětlit," krčil rameny. Dvanáctý byl David Soldát.

Také v prvním finále hlavní kubatury MX1 dominoval zahraniční jezdec. Francouz Florent Richier vypálil od startu nejrychleji a pak už jenom stále navyšoval svůj náskok. Druhý dojel Filip Neugebauer a třetí Jihočech Martin Michek. „Vůbec jsem se nemohl dostat do tempa. Pořádný rytmus jsem chytil až někde v polovině jízdy, ale to už bylo pozdě. Sice jsem se dotáhl až na Filipa Neugebaera, ale už nebyl čas ho předjet. Škoda, že se nejezdí na třicet minut jako dříve, ale jízdy jsou o pět minut kratší," posteskl si.

Devátý dokončil první finále David Čadek. Šestnáctý byl Michal Gregor, jenž v Kaplici poprvé oblékl dres Motosportu Chýnov, Zdeněk Blábolil dokončil jako dvaadvacátý.

Vrcholem nedělního závodu bylo společné superfinále obou tříd, do kterého si zajistilo postup vždy dvacet nejlepších z obou kategorií. Nejlepší start do něj měl opět Richier před Michkem a Neugebauerem. Hned v úvodu ale Jihočech Michek zaváhal a propadl se až na pátou příčku.

Jenže jezdecké chyby se tentokrát nevyvaroval ani Richier a musel první pozici přenechat lídrovi seriálu, který je Neugebauer. Ten projel cílem první a upevnil si tak pozici na čele šampionátu. Zároveň se stal i vítězem kaplického závodu.

Druhý v superfinále i celkově byl Richier. Michek se stejně jako v prvním finále protlačil na konečnou třetí pozici a třetí byl i celkově na stupních vítězů. David Čadek si zopakoval deváté místo. Ve třídě MX2 byl v superfinále nejrychlejší Maďar Szvoboda.

Mezi veterány zvítězil v obou jízdách Michal Baborovský, druhý byl Pach, celkovým třetím místem se blýskl Jiří Rybák z Motokrosklubu Český Krumlov.