Jihočeský kraj vůbec nezůstává pozadu.

Naopak.

Žraloci v Ledenicích mají své zástupce v reprezentacích, v nejvyšší soutěži patří muži i ženy k nejlepším. Ledeničtí vyrážejí na velké světové turnaje, hráči sní svůj olympijský sen.

A v roce 2020 přivítají Ledenice nejlepší softbalisty ze starého kontinentu. Už dávno začaly na atraktivní šampionát přípravy, Ledeničtí se chystají na velký svátek.

Světové a evropské šampionáty hrají softbalisté v nejrůznějších věkových kategoriích. Také na nich má Jihočeský kraj své zastoupení. „Letos se konalo premiérové mistrovství světa v softbalu smíšených družstev do dvanácti let,“ popisuje Jan Binter, který na Taiwan doprovodil svého syna.

„Mistrovství světa dvanáctiletých hráčů je přidružené k větší akci,“ dodává. Talentovaní hráči se stali součásti baseballového mistrovství světa.

Turnaj se konal v taiwanském městě Tainan. Polovinu letních prázdnin si tak softbalisté zpestřili velmi zajímavým výletem.

Do výběru 16 hráčů ČR (8 chlapců a 8 dívek) se dostali tři hráči z Jihočeského kraje. Dva hráči ze Žraloků Ledenice (Jakub Binter a Jakub Ižof) a hráčka ze Sezimova Ústí (Tereza Koubová).

Český tým si přivezl z velké světové akce domů bronzovou medaili.

O bronz:

ČR – Indonésie 8:1

Finále:

Peru – Chinese Taipei 2:3

Pořadí turnaje:

1. Chinese Taipei

2. Peru

3. ČR

4. Indonésie