Středeční večer si volejbalisté Jihostroje ČB vyhradili pro první utkání Poháru CEV.
Jejich soupeřem bude Apeldoorn. O postupujícím rozhodne až odveta, která je na programu 17.11. v Č. Budějovicích. „Nebude to vůbec snadný dvojzápas," uvědomuje si trenér Jihostroje Jan Svoboda. Usilovně se pokoušel sehnat čtvrtý letošní duel nizozemského celku. „Tři mám, chci vidět ještě jeden."
V kádru týmu Draisma Dynamo Apeldoorn hrají převážně Nizozemci, doplňují je Kanaďan Justin Olmstead a Australan Sam Boehm.
V nizozemské nejvyšší soutěži kouč Hellinga přivedl svůj tým ke čtyřem výhrám a jedné domácí porážce.
Jihostroj zatím v sezoně hraje velice dobře. „Proti Příbrami náš výkon nebyl bez chyb, ale byl koncentrovaný, měli jsme tah na branku, s podobným bych byl spokojený i v Nizozemsku," přikyvoval po vítězství 3:0 trenér Jihostroje.
Rozhodující na volejbalové misce vah by mohly být odehrané výměny, které Jihočeši odehráli při četném vystupování v Lize mistrů.
„Máme zkušenosti z Francie, Nizozemska a z Německa. V posledních letech jsme se soupeři z těchto zemí hráli v Champions League často," přikyvuje kouč.
Co při sledování videozáznamu vypozoroval?
Na úspěch bude stačit jen velmi dobrý výkon. „Rozhodně nás čeká lepší tým, než se kterými jsme se setkali teď v naší extralize," říká trenér.
Starosti měli Jihočeši se složením základní sestavy, ze které vypadl pro zranění Tomáš Fila. Při domácím utkání s Libercem při doskoku špatně došlápl, ze hry ho vyřadil lehký výron v kotníku. „Mám to oteklé, trochu mě to ještě bolí," prohodil před odjezdem loňský smolař týmu, který, je-li zdravotně v pohodě, má zcela jistě potenciál na to, aby se stal nejlepším smečařem celé české extraligy.
Jihostroj Č. Budějovice se do Apeldoornu přesunul už v pondělí ráno. Po delší cestě prožili hráči pohodové úterý, zatrénovali si, totéž se odehrálo ve středu dopoledne.
A večer?
Od 20.00 vstoupí českobudějovický tým do Poháru CEV 2015/16.