Volejbalisté Českých Budějovic v pohárové Evropě překvapují výbornými výkony. Krok dokázali držet i v Belgii s domácím Maaseikem. První set byl sice hodně vyrovnaný, ale na jeho konci byli domácí jistější. Závěr setu patřil v dresu belgického týmu českému reprezentantovi Adamu Bartošovi: 25:22.

Ve druhém setu se karta otočila. Jihočeši dobře podávali a hlavně bránili. V průběhu setu se tým, který do Belgie přivezl trenér Zach, dostal do slibného vedení: 14:10. Zaútočil si i argentinský nahrávač Jihostroje Giraudo a set získaly České Budějovice.

Jan Diviš je prezidentem Jihostroje České Budějovice už od roku 2007
Jihostroj skvěle reprezentuje město. V Evropě musí sáhnout hlouběji do kasy

Ve Steengoed Areně se rozpoutala obrovská bitva. O malý krok před soupeřem byli domácí: 10:8. Výborně servíroval Terial.

Za stavu 14:10 se začal prosazovat znovu Jihostroj. Stojlovič a Polák nasbírali body do osobních statistik: 14:12. Následující okamžiky byly pro vývoj setu rozhodující. A zase u toho byl Bartoš: 18:13 pro Maaseik. Pak už v této sadě nebylo co řešit: 25:17.

Ve čtvrtém setu zase tahali za delší konec volejbalového provazu hráči českého týmu. Pomohl i příchod Michala Kriška. Bodovali oba blokaři a bylo to 14:11 pro Jihostroj. Drama v koncovce přinesl už stav 17:17. Osud zápasu vzali do svých ruku Reggers a Vanker a bylo rozhodnuto. Maaseik vyhrál čtvrtý set 25:19, celkově 3:1 na sety a v Č. Budějovicích mu k postupu budou stačit dva vyhrané sety.

Odveta je na programu 25.1. v Č. Budějovicích. V sobotu nastoupí Jihostroj České Budějovice v extralize v domácím prostředí proti Karlovarsku. Superatraktivní zápas začne v českobudějovické Sportovní hale v 18.00.

Výsledek: Maaseik - Jihostroj Č. Budějovice 3:1 (22, -20, 17, 22), rozhodčí Juráček (Slovensko) - van Zanten (Nizozemsko). Jihostroj ČB: Giraudo, van Schie, Stojlovič, Licek, Polák, Ondrovič - libero Kryštof (Kriško). Trenér Vojtěch Zach.