Do posledního utkání v letošním roce nastoupili volejbalisté Českých Budějovic a Benátek s vynucenými změnami v sestavách. Na straně domácích chyběl brazilský univerzál Maciel, citelnější oslabení ale pociťovali hosté, za které nemohli nastoupit nahrávač Škach a blokař Dittrich. Jihostroj si vedl velmi dobře. Domácí hráli bez chyb, nad sítí postavili svému soupeři neproniknutelnou hráz a v pohodě útočili.

Benátky se ve třetím setu vzchopily, bodově se Jihostroji přiblížily, ale nervózní a napínavou koncovku Jihočeši zvládli. Jihostroj svým výkonem připravil divákům příjemný vánoční dárek v podobě vítězství za tři body.

Jihostroj České Budějovice – VK Benátky nad Jizerou 3:0 (11, 14, 29 ), čas: 75 minut, rozhodčí: Němeček, Kmoníček, diváků: 444.

Jihostroj České Budějovice: Habr, Fila, Michálek, Mach, Sobotka, Kraffer – libero Kryštof. Trenér Jan Svoboda.

VK Benátky nad Jizerou: Celerýn, Motys, Koláček, Veselý, Němeček, Moník – libero Ticháček (Grus, Nesvačil, Starý). Trenér Miroslav Malán.

Hlasy po utkání:

Radek Motys, Benátky nad Jizerou: „Po zápase ve Varech jsme si mysleli, že budeme hrát líp. Ale oni na nás vletěli, první dva sety jsme na ně neměli co hrát. Do Budějovic se vždycky rád vracím, ale pryč už jsem dlouho, takže to pro mě není tak zvláštní."

Radek Mach: Hodně jsme si pomohli kvalitním servisem, nejdůležitější bylo udržet koncentraci, to se nám v závěru málem vymstilo. Jsme rádi, že jsme naše fanoušky potěšili před Vánoci dalším vítězstvím."