Připsat si výhru a na startu nového roku prodloužit pětizápasovou sérii vítězství z toho minulého. Tak zní přání volejbalistů Jihostroje před dnešním utkáním s Benátkami nad Jizerou.

„Nebude to ale lehké. Soupeř je papírově slabší. Ale všichni víme, že právě proti takovým je těžké hrát. Musíme udržet koncentraci po celý zápas," hlásí Petr Michálek, mladý smečař, který si během přestávky připsal starty za českou reprezentaci v kvalifikaci o mistrovství světa.

Spolu s ním dres národního týmu oblékli také Radek Mach a Vladimír Sobotka. Nominováni byli rovněž Jan Kuliha, který ale zůstal jen na tribuně, a Filip Habr. Ten se z důvodu angíny z reprezentačního srazu musel omluvit.

„Jsem spokojen s nominací pěti hráčů Jihostroje do reprezentace a výkony třech hráčů, kteří odehráli všechny zápasy," uvedl Jan Svoboda, trenér českobudějovického Jihostroje, pro klubový web.

„Ale je to v protikladu neúspěchu české volejbalové reprezentace, která bude po dlouhé době chybět na velké mezinárodní akci a český volejbal si ponese následky ještě v následujících letech," dodal.

Reprezentanti mají od svého kouče nyní poupravený tréninkový plán.

„Ostatní kluci z týmu během pauzy nabírali fyzické síly pro play-off. A my tak také nejdříve šli místo volejbalu do posilovny," přibližuje Petr Michálek.

Vítězná šňůra

28. 11. Jihostroj – ČZU Praha         3:2
30. 11. Jihostroj – Příbram              3:1
07. 12. Ústí n.L. – Jihostroj              0:3
14. 12. Staré Město – Jihostroj         0:3
21. 12. Jihostroj – Havířov              3:0

Ženské derby

Snižují náklady, a proto k prvnímu utkání roku 2014 tentokrát vyráží na kole. To sdělují „Madetky" v originálním klipu, který vtipně neváhaly natočit před českobudějovickým derby. Družstvo VK Madeta České Budějovice totiž bude v první lize žen v hale Na Sádkách dvakrát hostem domácího týmu VŠSK Slavia PF České Budějovice. V pátek 10. ledna od 18 hodin, v sobotu 11. ledna pak od 10 hodin.