Poprvé doma pod novým trenérským vedením vlétli Jihočeši do zápasu s Libercem jako velká voda. Jejich úsilí podpořili stovky fanoušků, kteří dorazili po skončení hokejového zápasu WSM ligy z nedalekého zimního stadionu. Jihostroj skvěle dirigoval Filip Habr, o poznání častěji zařazoval do svého repertoáru hru středem sítě. Liberec bránil, co mu síly stačily, ale domácí celek Dukla zastavit nedokázala: 25:15.
Druhý set byl úplně stejně jako ten první, jen se hrál v opačném gardu. Dukla vedla 17:12 a střídalo se vehementně na jihočeské straně kurtu. Postupně se do hry podívali Červinka, Sobotka i Kuliha. Dobře nastartovaný set Liberečtí v pohodě dohráli.
Třetí dějství zase začal lépe Jihostroj. A v cíli setu byl Dvořákův tým dřív než soupeř. Na hráčích domácího celku bylo na první pohled vidět obrovské nadšení. Přidali se i diváci a vlna euforie se přelila také do čtvrtého dějství. To odstartoval blokař Sobotka dokonce dvěma esy! České Budějovice potvrdily, že se s nimi do zbytku sezony musí počítat.

Jihostroj ČB – Dukla Liberec 3:1 (15, -19, 17, 22), rozhodčí Němeček, Kvarda, diváků 1320, čas: 105 minut. Jihostroj ČB: Habr, Hackworth, Michálek, Fila, Todua, Mach – libero Kryštof (Červinka, Sobotka, Kuliha). Trenér Dvořák. Dukla Liberec: Janouch, Patucha, Stolc, Správka, Staněk, Leikep – libero Kopáček (Galabov, Kramár, Piskáček, Veselý). Trenér Nekola.