Za zmínku stojí okamžik z prvního setu. Ne snad, že by přímo ovlivnil průběh skóre. Vlastně nerozhodl vůbec o ničem, ale vypovídající hodnotu má. Za stavu 20:12 se na palubovku do rozehraného utkání dostal nejzkušenější hráč Jihostroje Filip Rejlek. Už za rozhodnutého stavu vybojoval téměř ztracený balon. Předvedl rychlý reflex, nabídl trenérovi a celému týmu obětavost a další bod se stěhoval do Jihočeského kraje. Jihostroj aktuálně drží pohromadě, za jeden provaz táhnou nejmladší i nejstarší hráč. Volejbalisté za sebe dokážou zaskočit v jakémkoli okamžiku. První dva sety jako by Brno na kurtu vůbec neexistovalo. Snad v úvodech, ale opravdu jen pár míčů. Podobně zajímavý moment se odehrál v závěru druhého setu. Trenér René Dvořák vyslal na kurt Josefa Poláka. Mladého blokaře, který v sestavě zaskakuje za zraněného kapitána Radka Macha. Při brněnském útoku dvoumerový chasník naznačil malý úkrok doprava, ale bleskurychle se přesunul na druhý kůl, kam opravdu směřoval balon. Polák vítězným blokem proměnil hned první setbol v zisk setu.

Ve třetím setu Brno zlobilio nejvíc. Dokonce se pod útočnou taktovkou zkušeného smečaře Michala Hrazdiry vydali do tříbodového úniku: 8:5. Trenér Dvořák se soupeře pokusil zastavil time outem. Skvělý na servisu je Španěl de Amo. Právě po jeho bombě Jihostroj vyrovnal (13:13). Závěr setu zase patřil Jihočechům, kteří základní část zakončili skvělým výkonem.

Brno – Jihostroj ČB 0:3 (-15, -14, -21), čas: 62 minut, rozhodčí Gall - Grabovský, diváků 0. Jihostroj ČB: de Amo, Schouten, Michálek, Zmrhal, Todua, Ondrovič – libero Kryštof. Trenéři Dvořák a Skolka (střídali: Piskáček, Rejlek, Stoilovič).