Jihostroj České Budějovice se ve čtvrtfinálovém utkání Českého poháru volejbalistů, přestože se rozjížděl pomalu, nakonec získal potřebné tři sety, vítězství, a tedy i postup do Final four Českého poháru. Turnaj budou hostit 20. a 21. února Teplice, České Budějovice se utkají s Ostravou, Karlovarsko narazí na Liberec.

A Jihostroj tak splnil první cíl v sezoně. "Pohár je jednou z našich priorit," říkal už před sezonou manažer Robert Mifka.

Skvěle srovnaný trojblok Jihostoje proti Hladíkovi
České Budějovice jsou ve Final four Českého poháru

Trenér René Dvořák, trenér Jihostroje České Budějovice, si vážil toho, že tým po zpackaném začátku domácího utkání se Lvy našel síli a kvalitu: "I díky nějakému prostřídání hráčů jsme dostali do hry. Myslím, že jsme to hlavně ubojovali, Jsem strašně rád, že jsme otočili ten velmi nepříznivý stav, protože to bylo hodně těžké se z toho vyhrabat. V Teplicích narazíme na Ostravu. Český pohár se hraje na jedno utkání, na postup. Tam nerozhoduje, kdo je favorit a kdo není. My musíme hrát naši hru a nesmíme nic podcenit.“

Zato Lvi Praha už druhý rok po sobě vyhlašují smělé plány, zatím ale zůstávají nenaplněny. Trenér Tomáš Pomr: "Jsme smutní, vypadli jsme."