Volejbalisté Jihostroje České Budějovice vstupovali do extraligového zápasu v kladenské hale se stoprocentní bilancí. Domácí nasadili na jihu Čech dobře známé nahrávače Palguta, univerzála Křesťana a smečaře Kraffera.

Koncentrace ve všech řadách. Tak by se stručně dal charakterizovat výkon Jihostroje v prvním setu. Kladno nehrálo špatně, na síti se prosazoval Jiří Kraffer, ale Jihočeši soustředěným tlakem ze všech činností kráčeli za vítězstvím. Výborně podávali, spolehlivě útočili a precizně blokovali. Starosti měli snad jen při Křesťanově sérii na podání, kterou zastavil time outem trenér René Dvořák.

Druhý set byl vyrovnaný až do koncovky. V ní se Rejlkovi sice povedl tvrdý servis, ale domácí výborně přihráli a tvrdě zaútočili, Palgut vyzval ke smeči blokaře Kyjanicu.

Jen detaily rozhodly třetí dějství. Poslední slovo měl kladenský univerzál Filip Křesťan, který vypálil pravačkou dělovky ze servisu a prakticky tak svému týmu zajistil bodový zisk.

Klidná síla kapitána. Příchod Radka Macha do zápasu (místo Toduy) provázel bodový zisk už v předchozím setu. Nejzkušenější volejbalista celého zápasu držel blokařsky soupeřovy útočníky na uzdě, navíc tvoří s nahrávačem de Amem skvěle sehranou útočnou dvojici.

V tie breaku se brilantně a pohotově položil do přihrávky smečovaného Křesťanova servisu Stoilovič hned v úvodu, ještě za stavu 1:0 pro Kladno, výměnu Jihostroj zvládl a nepustil tak domácí do trháku. Naposledy se strany otáčely za stavu 8:6 pro Č.Budějovice, které v kladenské hale získaly po boji dva cenné body.

Kladno – Jihostroj ČB 2:3 (-19, 23, 24, -19, 11), rozhodčí Krtička, Pecháček. Diváků 0.

Jihostroj ČB: de Amo, Rejlek, Stoilovič, Michálek, Ondrovič, Todua – libero Kryštof (Koranda, Mach, Schouten). Trenéři Dvořák a Skolka.