Volejbalisté Příbrami dorazili do Sportovní haly v Českých Budějovicích v nelehké pozici posledního týmu tabulky, pro českého mistra bylo zase utkání generálkou na Champions League s polským Belchatowem. České Budějovice začaly náporem, vedly už 5:0. Pak se ale nešťastně zranil příbramský univerzál Hykš, to paradoxně hosty nabudilo, stav srovnali, a dokonce 17:15 vedli. Koncovku si však domácí volejbalisté pohlídali (25:21).

Jihostroj se trápil, Příbram byla v průběhu druhého setu stále ve vedení (13:8), měla i první setbol (24:23). Zkušenosti a lepší blok v dramatickém závěru rozhodly ve prospěch domácího celku (26:24).

Příbramští kocouři sice i ve třetím setu vystrkovali drápky, ale mistři z jihu Čech si i bez zraněných Fily a Michálka připsali za třísetové vítězství plný počet bodů. Těžší zkouška je čeká již za týden, ve středu 5. 11. v Lize mistrů.

René Dvořák (Příbram): "Zranění Hykše nám paradoxně ve skóre pomohlo. Domáící si mysleli, že všechno půjde samo. Mrzí mě, že se Hykš zranil, vypadá to na oboustranně přetrhané vazy v kotníku, možná bude muset na operaci. Navíc si lýtko poranil i Anděl. Jihostroj už byl ve třetím setu lepší."
Jan Svoboda (Jihostroj ČB): "Proti nám zahrála Příbram velice dobře. Hosté riskovali na servisu, dostali nás pod tlak. Ve třetím setu už soupeř servis prakticky jen kazil. V ážím si toho, že jsme vyhráli tři nula, teď se v klidu můžeme připravovat na zápas Ligy mistrů, který nás čeká už ve středu."

Jihostroj České Budějovice – Euro Sitex Příbram 3:0 (21, 24, 19), čas: 81 minut, rozhodčí: Němeček, Velinov, diváků: 832.

Jihostroj Č. Budějovice: Habr, Kriško, Kuliha, Šulista, Mach, Sobotka, libero: Hupka (Kraffer). Trenér: Jan Svoboda

Euro Sitex Příbram: Kust, Hykš, Pajma, Anděl, Moník, Böhm, libero: Juračka (Josefacki, Owens, Kuchař, Ulč). Trenér: René Dvořák