První mečbol budou mít volejbalistky VK ČEZ tento pátek ve Sportovní hale. O dosavadním průběhu série jsme pohovořily s blokařkou VK ČEZ Jiřinou Karvánkovou.

Z palubovky extraligového Brna jste si přivezly dvě výhry. Co tomu říkáte?
Je to výborné. Měly jsme nějaké informace o soupeři od trenéra, musím ale říct, že jsme vedení dva nula na zápasy moc nečekaly.

Jak ty zápasy vypadaly?
V prvním utkání se mi zdálo, že domácí hráčky byly dost nervózní a zápas vyzněl poměrně jednoznačně pro nás. Ve druhém duelu se však Brno hodně zlepšilo a měly jsme problémy.

Favority baráže určitě nejste. Nečekaly jste na půdě posledního celku extraligy přece jenom těžší zápasy?
Na hráčkách Fénixu byla hodně vidět nerozehranost. Extraliga totiž skončila mnohem dřív než první liga a Brňanky celý měsíc pouze trénovaly. V tom byl mezi námi velký rozdíl. Bylo to znát.

Hráčky Fénixu se opět dostávají do zápasového rytmu. Říkala jste, že ve druhém duelu se Brno zlepšilo. Očekáváte tedy, že ve třetím zápase v Českých Budějovicích vás Fénix potrápí ještě víc?
Rády bychom sérii zakončily již v pátek, nebude to ale tak jednoduché. Každý teď bude očekávat, že sérii úspěšně dohrajeme a tíha zodpovědnosti teď leží na nás. My hrajeme venku lépe než doma, navíc v pátek bude třináctého… (směje se).

Letos poprvé hrajete baráž. Myslíte to s postupem do extraligy vážně?
Nevíme a vůbec to neřešíme. To je záležitost vedení klubu. A kromě toho jsme baráž ještě nevyhrály.