Bylo hodně těžké udolat vašeho soupeře v boji o mistrovský titul?
Musím přiznat, že to bylo až neskutečně těžké. Čekal jsem, že nebudu mít problém s fyzičkou. Ale ukázalo se, že mi začaly trochu docházet síly a Pavel mě překvapil nesmírnou houževnatostí, tvrdostí a vytrvalostí. Byl to hrozně náročný duel. Řekl jsem si však, že v ringu radši chcípnu, než bych prohrál. Šel jsem si pro vítězství a jsem šťastný, že to takhle skončilo.

Obvykle se bojuje pouze na tři kola. Byl to teď váš vůbec první pětikololový duel?
Ano.

Je to velký rozdíl proti třem kolům?
Velký. Kdyby se boxovalo na tři kola, tak bych na tom byl výborně. Cítil jsem, že ve třetím kolem mám fyzičku jako v prvním. Ale bylo to pět kol a fakt to bylo těžké. Čekal jsem to o něco snazší.

Měl jste sklony pošetřit v úvodu zápasu nějaké síly, abyste vydržel až do konce?
Myslel jsem na to. V prvních dvou kolech jsem se snažil do toho nějak extra nešlapat, abych nějaké síly ušetřil. Přesto se pět kol ukázalo jako opravdu náročný úkol.

Větší zápas se v Českých Budějovicích ještě neuskutečnil. Jednalo se rovněž o nejvýznamnější duel ve vaší kariéře?
Určitě. Vyhrál jsem a je to můj největší úspěch. Splnil jsem si jeden ze svých snů, kterých mám před sebou ještě spoustu. Jsem šťastný.

Bylo velkou výhodou domácí prostředí?
To bezpochyby. Tady v Gerbeře se cítím jako doma. Lidi řvali po každém mém úderu a strašně mi pomohli. Lepší prostředí nikde jinde nenajdu.

Vašeho soupeře Pavla Hvězdu jste na Gladiators Night porazil a celkem hladce už před rokem. Mohl mít tuhle porážku v hlavě?
Nevím. Ale přišlo mi, že si docela věřil. Možná jsem ho i trochu podcenil vzhledem k tomu, že před rokem jsem vyhrál už ve druhém kole. Tentokrát mě docela zaskočil. Především svou vytrvalostí.

Když jste šel na vyhlášení výsledků, věděl jste, že jste vyhrál?
Cítil jsem to. Na devadesát procent jsem věřil, že jsem zvítězil.

Jaké máte další plány?
Mám ty nejvyšší cíle. Chtěl bych mistrovských pásů získat co nejvíce. Rád bych byl jednou i mistrem světa.

Je tady vaším záměrem prosadit se v budoucnu i na mezinárodní scéně?
Zatím není nic potvrzeného, ale do budoucna to určitě v plánu mám.