První výkonnostní třída 14-16 přinesla velký jihočeský úspěch a dokonce nominaci na šampionát.

I .VT – kat. 14-16 let ženy Karolína Beranová – 3. místo nominace na ME (Krakov, Polsko 30.5.-1.6.)

„Kája se každý závod jarní části zlepšovala a postupně šplhala výš a výš až na stupínky vítězů a cenný kov si odvezla zaslouženě,“ vrací se k výkonu úspěšné závodnice trenérka Klára Klepalová.

Jihočešku ocenili nejen rozhodčí, ale i ostatní trenéři a závodnice. „Gratulací bylo opravdu hodně,“ popisuje závodnice nádherná atmosféru nominačních bojů.

„Ze třetího místa máme ohromnou radost, rozhodčí ocenili, jaký pokrok Karolína udělala od prvních závodů v tomto roce.“

Nominace na mistrovství Evropy a zisk místa mezi reprezentanty ČR v kat. juniorů a seniorů zejména v kategorii žen je významný úspěch. „Ještě před mistrovstvím Evropy proběhne v Lounech nominační závod na mistrovství světa.“

Prestižní a atraktivní světový šampionát se uskuteční v říjnu v Nizozemsku.

Závodů se zúčastnila i Viktorie Bláhová, která si v kategorii 11-13 let ženy odvezla 17. místo.

Pohárová soutěž ve sportovním aerobiku a soutěži Fisaf Fitness družstev – FISAF Aerobic 2019 nabídla také závody v Dolních Břežanech. Natálie Hrabčáková si přivezla cenný kov. Ve třetí výkonnostní třídě v kategorii 8-10 let vyhrála.

„Náš klub reprezentovalo celkem devatenáct závodnic,“ popisuje šéftrenérka klubu Romana Beranová.

Úspěchu Natálie Hrabčákové, která soupeřila s 50 dívkami z celé ČR, si všimli i trenéři ostatních týmů. Natálka trénuje ve Sport klubu Romany Beranové pod vedením Kláry Klepalové od šesti let. „Byla v přípravce sportovního aerobiku, kde začíná důležitá technická příprava, závodů se účastní druhým rokem.“ Letos se přímo o její sestavu postarala posila v trenérském týmu Nikola Šulcová. „Vedla si opravdu skvěle, vytvořila originální sestavy všem svěřenkyním a na závody je výborně připravila.“

Rozhodčí sestavy děvčat ocenili kladným bodováním a do finále vybrali čtyři závodnice: 12. Sofii Brabcovou, 14. Michaelu Slovanovou, a 15. Barboru Lukšovou. „Mít čtyři závodnice z našeho klubu ve finále, a k tomu zlatou medaili, je velký úspěch,“ zhodnotila trenérka Klára Klepalová.

Díky možnosti rozdělit tvorbu sestav mezi dvě trenérky se mohla Klára Klepalová více věnovat závodnicím v první výkonnostní třídě. „Právě tam bylo cílem dostat se mezi první tři nejlepší v České republice a nominovat se na mistrovství Evropy a světový šampionát. Naše snaha se určitě vyplatila,“ uvedla šéftrenérka Romana Beranová a ocenila práci a souhru trenérek klubu a poděkovala také rodičům všech závodníků za jejich podporu. „A já v roli rodiče jsem šťastná, jak se elegantně a hezky plynule propracovala Kája mezi juniorskou špičku,“ dodala.