Podle měření leží na Churáňově, kde se pojede o víkendu Kašperská 30, přes půl metru sněhu. Současný mráz navíc slibuje, že sníh jen tak brzy nezmizí.
Výborná příležitost pro organizátory lyžařských závodů je tady.
Vloni museli pořadatelé seriálu SkiTour jediný závod na jihu Čech kvůli nedostatečné sněhové pokrývce přeložit na náhradní únorový termín. Ani začátek letošního roku nevěstil pro pořadatele lyžařského SkiTour nic dobrého. Úvodní závod seriálu Jizerská 50 musel být pozměněn a existovala dokonce varianta, že se vůbec nepoběží na lyžích.
Nyní už je vše v pořádku, co se týká sněhu, a Kašperská 30 se tedy poběží podle původního plánu.
V sobotu se tak pojede na šumavském Churáňově 30 km volně a v neděli 30 km klasickou technikou. O prvním víkendovém dnu si přijdou na své také děti, pro které pořadatelé připravili Mini SkiTour. Nejmenší závodníky čeká kolečko na churáňovském běžeckém stadionu.
V neděli si kromě závodu na 30 kilometrů mohou zájemci vyzkoušet také desetikilometrovou trať.
„Podmínky na Šumavě jsou opravdu super. Závodníci se navíc proběhnou pohádkovou krajinou," láká o víkendu na Churáňov milovníky běžeckého lyžování za pořadatele Tomáš Leixner.
Startovné na třicetikilometrový závod činí na místě 700 Kč. Závodníci, kteří budou závodit na desetikilometrové trase, zaplatí 350 Kč a děti 50 korun.
Pro všechny závodníky bude připraven obvyklý vysoký standard služeb, na který jsou ze SkiTour zvyklí.
Do bílé stopy vyrazí rovněž známý lékař a moderátor Roman Šmucler. „Pojedu klasickou technikou, to jsou totiž ty pravé běžky. V Kašperku mám kořeny, půjde o moji závodní šumavskou premiéru. Zúčastnil jsem se rovněž Jizerské padesátky, a ta mi ukázala, že trénuji málo, tak se to snažím rychle dohnat. Hodně jíst, pracovat a málo cvičit se neukázalo jako správná taktika," těší se na Churáňov Roman Šmucler.

Kašperská 30:

Sobota 23. ledna
12.00 – Mini SkiTour (dětské závody na 500 m, 1 km a 3 km)
14.00 – dospělí 30 km volně
Neděle 24. ledna
10.00 – dospělí 30 km klasicky
10.45 – dospělí 10 km klasicky