České Budějovice – Letos naposledy se představí v základní části extraligy v domácím prostředí volejbalisté Jihostroje Č. Budějovice.
Přivítají Staré Město.
„Tento týden jsme začali naplno s přípravou na play off, ale nic nepodceníme, čeká nás porada na Staré Město, víme, že jsme s tímto soupeřem dokázali také nula tři prohrát," říká blokař Radek Mach.
Pohled do tabulky napovídá, že Jihočeši narazí ve čtvrtfinále extraligy na Brno. „Nebylo byl to snad ani play off, kdybychom nehráli s Brnem nebo s Příbramí," směje se Mach. „Za posledních deset let jsme se právě v play off setkali  snad sedmkrát."
Do konce základní části ale ještě zbývají dvě kola. Sobotní se Starým Městem a duel v Havířově. „Stát se může cokoli, ale nejspíš opravdu skončíme v tabulce druzí."
Jihočeši by rádi „vyřídili" svého sobotního protivníka  co nejrychleji. „Jdeme do zápasu přímo z plné přípravy, z poněkud těžší posilovny, ale to neznamená, že něco podceníme, v posledních dvou zápasech budeme hledat optimální složení sestavy pro play off," uvažuje Radek Mach.
Každý fanoušek, který dorazí na sobotní zápas,  dostane u vchodu haly  točené pivo zdarma. Tato akce platí od 17.00 až do zahájení utkání.
„Na sobotu jsme připravili velké slevy ve fanshopu. Sobota je totiž posledním dnem, kdy se mohou příznivci Jihostroje vyzbrojit na nadcházející play off, a tak bude možné se slevou koupit například velmi zdařilé nové šály a kartičky hráčů," vzkazuje veřejnosti Libor Matoušek.