Liberec byl dějištěm největšího zápasu, který extraliga volejbalistů v základní část může nabídnout. Dukla hostila Jihostroj. První dva sety přinesly podívanou, která diváky nadchla. K vidění bylo všechno. Bomby ze servisu, bloky, zásahy v poli, dokonalé obraty. Liberečtí vedli, ale Jihostroj vytáhl ze střídačky nejprve Kupilíka, pak Kraffera. Filip Kupilík skvěle v důležitém úseku hry nahradil jiného Filipa, Palguta. Pomohl klidem, přesností a také odvahou…
Jiří Kraffer naskočil do zápasu ve druhém setu dokonce za stavu 21:24. Jeho série na servisu byla obdivuhodná. Nevypouštěl sice do libereckého pole nechytatelné dělovky, ale těžkým smečovaným servisem dokázal na soupeře vytvořit tlak a usnadnil tak roli výborně bránícím blokařům.
První dva sety skončily nejtěsnějším možným rozdílem. První z jihočeského pohledu 30:28, druhý 27:25.
Trenér René Dvořák měl v týdnu starosti s nemocnými hráči. Ze základní sestavy vůbec pod Ještěd neodcestoval Radek Mach.
Na koho ale trenér na lavičce ukázal, ten se mu odvděčil dobrým výkonem. Nejen Kupilík s Krafferem, ale také Fila.
A souboj univerzálů?
Filip Křesťan byl lepší než Jan Štokr.
Ve třetím setu Jihostroj vedl už 20:16 a 23:20. Set dotáhl do vítězného konce. Jediným týmem, který ještě neztratil ani bod, je Jihostroj České Budějovice!
Liberec – Jihostroj České Budějovice 0:3 (-28, -25, – 21), rozhodčí Krtička, Renčín. Diváků: 653. 87 minut.
Jihostroj ČB: Palgut, Křesťan, Ondrovič, Todua, Michálek, Halaba – Kryštof (Fila, Kupilík, Kraffer).
Trenéři Dvořák a Skolka.