I když sám oblékal dres hokejové reprezentace, dokonce si v roce 1981 zahrál za ČSSR na Kanadském poháru, sleduje Norbert Král  vrcholící šampionát ve fotbale s mnohem větším zájmem, než kdyby bojovali o medaile hokejisté.

Ještě na jaře koučoval fotbalisty FC Mariner Bavorovice v krajském přeboru a láskou k míči se nijak netají.  Čas plyne, ba přímo letí, ale tahle vášeň Krále neopouští.

Ani v době, kdy se živil hokejem a reprezentoval, si populární „Nora" fotbal coby kratochvíli neodepřel. „V týdnu jsem hrál ligu hokeje a v sobotu si šel zakopat krajský přebor za Lomnici. To by mě dnes zabili!" tuší Norbert Král.

Při MS jako obvykle držel u televize palce především „své" Itálii: „Fandím jí celý život. Už od dob Rivery. Squadra azzura mu ale radost neudělala, Buffon, Pirlo a spol. nepostoupili ze skupiny a jeli domů.

V roce 1982 Norbert Král prožíval naživo MS ve Španělsku. Seděl v hledišti ve fotbalových svatostáncích v Madridu a Barceloně. A vzpomíná na to dodnes. „Řekl jsem si, že jednou v životě to chci vidět. Viděl jsem to, a to mi stačí. Bylo to krásné, úchvatné. Krásný zážitek," rozplývá se.

Zaplatil si zájezd – a při něm se skoro vždy stane nějaké překvapení. „Půlka autobusu řekla, že na fotbal nechce, ať jedeme na památky! Přitom jsme přijeli kvůli tomu," kroutí Norbert Král hlavou. „Byli jsme dvacet kilometrů od Barcelony. Přes den jsme byli u moře, večer přijel autobus a jelo se na fotbaly. Tam jsme  strávili osm dnů a šest dnů v Madridu."

Chybělo málo a ukázal by doma kamarádům kuriózní fotografii s legendami brazilského fotbalu. „Júnior, Zico a Sócrates  normálně kouřili  za autobusem. Venca Mařík k nim šel blíž, chytil je, oni se chechtali jak blázni. Sáhnu do tašky pro foťák – a nebyl tam. Nechal jsem ho na hotelu! Takovou fotku by nikdo u nás neměl," usmívá se Norbert Král. (Celý článek najdete v úterním Českobudějovickém deníku.)