Do konce základní části chybělo odehrát poslední dvoukolo a také play off. To se ale hrát v žádném případě nebude. „Bude-li epidemiologická situace v České republice k třicátému dubnu příznivá, rozhodne se nejpozději k tomuto dni o termínech sehrání zbývajících utkání základní části dlouhodobých ligových soutěží. Tím by byly ukončeny. STK rozhodne o postupech a sestupech a o sehrání případné kvalifikace o účast v soutěžích a jejích termínech. Play off se bez náhrady ruší,“ stojí ve svazovém prohlášení.

Nejlepší jihočeský klub Pedagog České Budějovice, aktuálně druhý celek druhé ligy, tak prakticky přišel o reálnou možnost boje o postup do první ligy.

„Ze sportovního hlediska je to pro nás nejhorší možné řešení. Když se nebude hrát play off, tak se náš sen o postupu do první ligy prakticky rozplynul. Měli jsme to dobře rozehrané, je to škoda. Ale situaci respektujeme a sport v této době není podstatný. Osobně si myslím, že se sezona nedohraje a budeme rádi, když normálně začne ta další,“ uvedl k dané situaci hrající vedoucí Pedagogu Pavel Kortus mladší.

V podobné roli jsou i Vodňany, které jsou ve třetí lize aktuálně druhé, a rovněž druhé jsou i ženy Vyššího Brodu ve druhé lize žen.