Není divu, v souběžně hraném utkání totiž Prostějov prohrál v Brně 75:81 a to znamená jediné. Lvi jsou zachráněni a Kooperativa NBL si zahrají i příští rok.

„Je to pro nás pro všechny velká úleva, že nebudeme muset podstoupit nepříjemnou baráž. Před začátkem play out byla tabulka nesmírně vyrovnaná a předpokládali jsme, že tak tomu bude až do posledního kola. Nyní jsme rádi, že jsme zachráněni už tři kola před koncem a soutěž tak můžeme dohrát v klidu,“ usmívá se kapitán Lions Stanislav Zuzák.

A co mohou jindřichohradečtí fanoušci od svých hrdinů očekávat ve zbývajících třech utkáních? Dnes hrají Lvi v Prostějově, se kterým v této sezoně ještě neprohráli a tuto bilanci si rozhodně nechtějí pokazit. Stanislav Zuzák před dnešním duelem říká: Nevím, v jaké sestavě nastoupíme, ale jsem si jistý, že i kdyby dostali příležitost hráči z lavičky, každý z nás nechá na palubovce všechno.“

Jasno má ohledně sestavy mužstva trenér Karel Forejt. „Pro hráče Prostějova jsou poslední tři utkání nesmírně důležitá, aby vstupovali do barážových klání s patřičnou sebedůvěrou. Nám se naopak otevírá možnost dát větší prostor hráčům z lavičky. To ale neznamená, že zbylé zápasy chceme vypustit. Naopak, v každém chceme uspět,“ ujišťuje kouč.

V dnešním duelu naposledy pomohou Jindřichovu Hradci cizinci, kteří následně budou klubem pro zbytek sezony uvolněni a odcestují domů.