Až nyní.

Basketbalisté Jindřichova Hradce po domácí výhře nad Svitavami vyhráli také v Brně.

V Mattoni NBL, nejvyšší tuzemské soutěži, tak Jihočechům už rázem nepatří poslední místo tabulky.

Dá se říct, že nyní mají dobrou formu. Z posledních čtyř zápasů totiž dokázali hned třikrát vyhrát.

„Na týmu je viditelné, že stále nedávná nešťastná událost tým neskutečně semkla a hráči bojují na hřišti do posledních vteřin," uvádí Radim Valcha, sportovní ředitel Jindřichova Hradce.

Ve středu se však Lvům do cesty postaví silný protivník. Ústí nad Labem momentálně okupuje šestou příčku tabulky. „Je však nutno dodat, že jejich síla je především na domácí palubovce," namítá Valcha.

Za pravdu mu dávají statistická fakta. Ústecká Sluneta má aktuálně na kontě sedm venkovních proher v řadě.

„Ústí k nám jede zlomit nepříjemnou sérii venkovních porážek, my i naši fanoušci však uděláme vše pro to, abychom se na konci radovali my," burcuje sportovní ředitel a tiskový mluvčí v jedné osobě.

Co podle něj stojí za zlepšenými výkony Lions v posledních zápasech? „V útočné fázi se dostalo do pohody hned několik hráčů a já věřím, že výkonnostní vzestup potvrdí i proti Slunetě," říká Valcha.

Nejbližšího soupeře však vůbec nehodlá podcenit a upozorňuje na jeho silné stránky.

„Čeká nás velice kvalitní soupeř s eskadrou Američanů. Hlavní nebezpečí hrozí samozřejmě od Kwamaina Mitchella a naší prioritou bude, aby tento hráč nedostal příležitost „udělat" zápas – jak body, tak především tvorbou hry."

Lions chtějí navázat na dobrou obranu z minulých zápasů. „Oba týmy jsou útočně laděné, rozhodne tak fakt, kdo se přinutí ke kvalitnější obraně," říká Radim Valcha.

Poslední zápasy

J. Hradec – Opava                83:79

Prostějov – J. Hradec          109:79

J. Hradec – Svitavy              92:78

Brno – J. Hradec                 69:70

Příští zápasy

22. 02.          USK Praha – J. Hradec

26. 02.          Ostrava – J. Hradec