Cyklistům ČEZ CT Tábor skončil první blok přípravného období. „Teď máme za sebou několik zotavovacích mikrocyklů a v neděli už čeká muže další díl Českého poháru na silnici," informuje o novinkách z prostředí nejúspěšnější cyklistické stáje na jihu Čech trenér Michal Bednář.

Třetí díl se jede v Rokycanech a pro Jihočechy to bude vůbec první start v letošním ročníku domácího poháru. „Pojede Radek Šimůnek, Radek Koblic a Daniel Lukeš. Jakub Skála byl nemocný a zapojí se tak až od příštího závodu," říká šéf táborských cyklistů Petr Balogh.

Velkou radost dělá svým trenérům kadetka Celestýna Součková, která ve své věkové kategorii vozí dres vedoucí závodnice Českého poháru.

Skvěle se daří také Denise Lukešové. Osmnáctiletá táborská juniorka se účastní závodů Českého poháru v cross country a po bronzu z úvodního kola v Praze se prosadila na stupně vítězů také v Teplicích. V posledním závodě skončila mezi juniorkami druhá za zatím nejlepší Adélou Šafářovou.

Lukešová si za své výkony vysloužila nominaci na mistrovství Evropy do Švédska, kde bude startovat jako druhá juniorka v republice.

Nominaci na velké mezinárodní závody ve sprintu eliminátor by si rád vyjel také Radomír Šimůnek.

Další závodnice ČEZ CT Tábor Martina Mikulášková si po náročné cyklokrosové sezoně plnila studijní povinnosti. „Věřím, že na ty nejvrcholnější akce, které ji v tomto roce čekají, se dokáže dobře připravit," očekává Balogh.

Jedním z vrcholů sezony bude pro táborské cyklisty společné mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice, které se pojede 23. června v Kyjově.

Už za čtrnáct dní se bude konat významný závod také na jihu Čech. V Popelíně na Jindřichohradecku se pojede pátý závod Českého poháru na silnici. 23. července podnik zavítá také do Blatné.