V osmifinále Challenge Cupu Jihostroj České Budějovice v prvním duelu přivítal Maccabi Tel Aviv. Odveta se bude hrát 31.1. v Izraeli.

V prvním setu domácí tým začal statečně, ale hosté byli pohyblivější, působili uvolněnějším dojmem. Důležité okamžiky se odehrály v českobudějovickém poli. Libero Kryštof se mrštně vrhl po balonu, zdvihl prapor bojovnosti. První set dospěl do koncovky, v ní domácí zablokovali a srovnali skóre na 22:22. Útoky Maccabi vymýšlel Brazilec Ricardo Perini de Aviz (188 cm). Jihostroji selhala přihrávka plachtícího servisu a první set se stal kořistí izraelského týmu: 23:25.

Druhý set zahájili Jihočeši nevídaným kvapíkem. Michálek, který je i na trénincích evidentně ve výborné pohodě, zvyšoval už na 5:1. V polovině setu bylo znovu srovnáno: 15:15. Absence Chilana Geverta sice byla znát, ale jihočeský celek trápí v klíčových okamžicích přihrávka. A servis. Filip Habr poslal svůj smečovaný pokus jen do sítě, hosté druhý setbol využili: 23:25.

Do třetího setu vstoupili domácí v sestavě s nahrávačem Červinkou, smečařem Kulihou a blokařem Toduou. Blokařsky kraloval Radek Mach: 20:14. Jihočeši vedli 24:21, ale koncovku si sami zdramatizovali: 24:24. Závěr pro sebe ubojovali hosté: 26:28 a celkově vyhráli 3:0.

Jihostroj České Budějovice – Maccabi Tel Aviv 0:3 (-23, -23, -26), diváků 745. Wuntebergerová (Rakusko), Omariová (Albánie).
Jihostroj ČB: Habr, Hackworth, Sobotka, Mach, Michálek, Fila – libero Kryštof (Todua, Kuliha). Trenér Jan Svoboda