O nadcházejícím víkendu zakončí prvoligovou sezonu volejbalistky Madety České Budějovice. Už nyní před posledními zápasy se Sokolem Žižkov je jisté, že obhájí stříbrné medaile z minulé sezony a zopakují tak historicky největší úspěch klubu.

Důležitý krok udělaly jihočeské volejbalistky v posledním domácím dvojzápase s Moravskou Slávií Brno. „Štěstí, štěstí a zase jenom štěstí," oddechl si zhluboka trenér Milan Šimonek po první výhře nad Brnem. „Ale také my," dodal trenér a nezapomněl tak vyzdvihnout výkon svých svěřenkyň.
Madeta vyhrála zdánlivě hladce 3:0, ale kdo byl zápasu přítomen  osobně, viděl obrovské drama ve druhém a třetím setu. Českobudějovická Madeta je vyhrála 27:25 a 28:26, přičemž několikrát odvracela brněnský setbol.
Jihočešky zvládly i druhý duel a Brno porazily znovu 3:0. „Byly to souboje o druhé místo a díky výhrám už jsme si stříbrnou pozici definitivně upevnili," říkal po dvojzápase s Brnem Milan Šimonek.
V cestě ke stříbru mohl stát Madetě ještě nevyzpytatelný Hronov, který je velkým překvapením finálové skupiny. O jeho kvalitách se českobudějovické volejbalistky mohly přesvědčit ve vlastní hale, kde s tímto soupeřem prohrály 2:3.
S respektem k soupeři proto odjížděly Jihočešky i na východ Čech. „Hronov nemáme tak dobře přečtený jako například Brno, ale máme informace, že domácí jsou hnány vpřed skvělým publikem a ve vlastní hale budou jistě nebezpečným soupeřem. My však chceme odčinit domácí zaváhání a porážku soupeřkám vrátit," říkal před cestou do Hronova Šimonek.
Madeta na východě Čech neponechala nic náhodě a o právě uplynulém víkendu dvakrát zvítězila 3:0 (12, 16, 20) a 3:1 (18, 17, -23, 10). Na třetí Brno má Madeta po víkendu pohodlný náskok čtrnácti bodů a nyní se českobudějovický kouč dívá dopředu.
Na vedoucí Tatran Střešovice teď Madeta ztrácí tři body  a dle Milana Šimonka musí být jeho tým na případné klopýtnutí Tatranu připraven. To znamená, že před nadcházejícím víkendem očekává dvě výhry nad Žižkovem.
Je ale klopýtnutí loňského vítěze a hlavního aspiranta a na obhajobu loňského prvenství reálné? „Myslím, že ne," uvažuje upřímně Milan Šimonek. „Nečekám, že by nějaké body Střešovice ztratily, protože jistě budou chtít také vyhrát. Navíc mají Brno doma, takže si nemyslím, že by si nechaly první místo vzít," předpokládá trenér Madety.
Starosti to však Milanu Šimonkovi  evidentně nedělá. „Pokud bychom obhájili druhé místo z minulé sezony, bylo by to vynikající," tvrdil kouč již před začátkem té letošní.
A už nyní před posledním kolem je jasné, že českobudějovická Madeta svůj předsezónní cíl splní.
První utkání se Žižkovem se hraje ve Sportovní hale zítra v 18 hodin, odveta je potom na programu v sobotu dopoledne od 10 hodin.