Jak jste spokojena se sezonou strávenou za velkou louží?
Jsem spokojená, protože jsme s naší střední školou vyhrály státní mistrovství a splnily tak náš cíl.

Ocitla jste se v tom správném týmu?
Náš tým byl hodně vyrovnaný a složený ze super holek, které na tréninku opravdu makaly. Měla jsme rovněž skvělý vztah s trenérem, jenž mi hodně věřil, takže jsem odehrála i hodně minut. Opravdu si nemám nač stěžovat.

Michaela GaislerováZdroj: Jan Škrle

Z vaší první odpovědi vyplývá, že v Americe také studujete. Jakou školu?

Byla jsem na střední a teď půjdu na vysokou školu. Budu studovat státní univerzitu v Severní Dakotě. Ještě se rozhodnu, jaký obor si vyberu.

Rok strávený v zámoří vám tedy jednoznačně prospěl?

Jsem ráda, že jsem si mohla americký styl basketbalu vyzkoušet. Postupně si na něho zvykám a věřím, že přechod na vysokou školu mi jedině pomůže.

Jak zvládáte dorozumívání se v angličtině?
Anglicky mluvím vlastně pořád, takže své jazykové dovednosti jsem výrazně zlepšila.

Jak žijete, když zrovna nehrajte basketbal a neučíte se do školy?
Především jsem potkala spoustu nových přátel. Navštívila jsem také zápas ženské NBA a dá se říci, že mám plno nových zážitků.

Jak se liší tréninky v extraligových Strakonicích a na univerzitě v USA?
Velká výhoda spočívala v tom, že školní tělocvična byla pořád otevřená, takže jsem si mohla chodit do haly zatrénovat vlastně kdykoliv. Hodně jsem využívala shooting gun, tedy stroj na trénink střelby, který podává míče. Přála bych si, aby se víc rozšířil i u nás, protože ulehčí spoustu práce.

KOUČ Petr Martínek bude dál trénovat.
U19 Chance bude i nadále působit v ŽBL!


Jak vypadal váš běžný den?
Tréninky byly už ráno, ještě než začala škola. Další následovaly po škole. No a do toho jsme samozřejmě hrály zápasy.

Musela jste si po návratu do juniorského reprezentačního týmu znovu zvykat na český basketbal?
Je to trochu jiné, zas takový problém to však není, protože s holkami se znám už dlouho a jsme na sebe zvyklé. Spíš si zase musím zvyknout na jiný herní systém a jiné pokyny trenéra.

Stačila jsem si vůbec užít pobyt doma?
Doma jsem sice tři týdny, moc jsem se tam ale nezdržela, protože sotva jsem přiletěla, odjížděla jsem zase na reprezentační sraz. Do Jindřichova Hradce se na mě přijela podívat maminka a jsem za to ráda, protože je to jedna z mála příležitostí, kdy se můžeme vidět.

Fanoušci v Jindřichově Hradci si Tomáše Šustka oblíbili.
Tomáš Šustek: Skloubit vrcholový sport a zaměstnání je těžké


Sledovala jste také zpoza oceánu počínání basketbalistek U19 Chance v ŽBL?
Sledovala a oceňuji, že do toho holky šly, i když to vůbec neměly lehké. Moc jsem jim přála každé vítězství, které urvaly. Věřím, že liga se bude hrát ve Strakonicích dál a mladé holky budou dostávat šanci.

Trenér Petr Martínek o Gaislerové: "Hodně zapracovala na svém somatotypu. Zpevnila tělo a možná i trochu zhubla. Odehrála sice menší počet minut, ale ukázala, že bude platnou hráčkou. Je poctivá a s takovou hráčkou se každému trenérovi dobře pracuje. Nic pro ni není problém a v zápase i v tréninku dělá vše naplno. Basketbalu obětuje maximum a věřím, že jednou to všechno zúročí."