Již tuto sobotu, stejně jako loni, přivítá herna Orla na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích okresní přebory stolních tenistů v kategorii dospělých a dorostu.

Mezi muži obhajuje titul (svůj první v kariéře) domácí funkcionář Pavel Hornych, v dorostencích Pavel Kortus mladší z Pedagogu.

Dlouholetá jihočeská jednička Michal Vávra váhá mezi přebory a turnajem v Nýřanech, kde si loni zahrál finále s Petrem Husníkem: „Přihlásím se do Nýřan a uvidíme. Definitivně se rozhodnu v pátek, možná až v sobotu dopoledne – podle počasí," uvedl Vávra, jenž na loňský ročník turnaje na Plzeňsku prý vzpomíná rád: "Bylo tam šedesát hráčů, hrály se dvě soutěže, přesto jsme ve tři byli hotoví."

Chybět se vší pravděpodobností nebudou ligoví bratři Kortusové, zkušenosti bude v turnaji sbírat plejáda nadějí domácího Orla, naopak příliš se nepočítá s účastí legionářů. S výjimkou Jana Války, jenž se loni prosadil do finále. "Asi jo, přijdu," přikyvuje. Vyzvídal u kamarádů, kdo by mohl dorazit, ale moc neuspěl. "Nikomu se moc nechtělo, tak uvidíme v sobotu," tvrdí hráč, působící v Německu, jenž za poslední rok zhubl, ale zda ruku v ruce s kondicí přišla i lepší forma, se prý neodváží tvrdit. V každém případě by měl patřit na Orlu mezi favority.

A na závěr důležitá zpráva pro hráče, kteří se chtějí zúčastnit – přihlášky do sobotního turnaje na místě od 8 do 8.30 hodin přijímají rozhodčí Bakalář a Smolík.