„Měli jsme z toho utkání trochu obavy, protože se nám předtím moc nedařilo. Naše hra nevypadala špatně, ale trápila nás koncovka. Neproměňovali jsme šance a kluci už si trochu přestávali věřit. Tím spíš jsme rádi, že jsme zápas zvládli a vyhráli ho,“ ulevilo se rovněž trenéru Milanu Kupkovi.


Proti Písku vedl své svěřence na střídačce sám, neboť druhý trenér Jiří Fedur byl o víkendu na zahraniční cestě.

„Výsledek hovoří za vše. V první třetině jsme dostali gól v oslabení. Do druhé třetiny jsme chtěli vstoupit aktivně, jenže jsme opět inkasovali. A když se nám podařilo dát kontaktní gól, tak jsme vzápětí dostali další branku,“ zhodnotil vystoupení píseckého týmu jeho kouč David Míka.

Právě po čtvrté brance, kterou písecký gólman Kříž inkasoval jen několik vteřin po obdržení třetího gólu, se mladík v písecké svatyni odporoučel na střídačku. Osmnáctiletého Richarda Kříže nahradil jednadvacetiletý Jonáš Štekr. „Kříž je mladý kluk. Napadaly mu tam nějaké góly a tak jsme chtěli udělat změnu, aby naše hra dostala nový impuls. Bohužel, brankový příděl se tím nezastavil,“ krčí rameny trenér Písku.

Problémy dělalo jeho svěřencům i menší kluziště v Pouzar aréně. „Domácí nás dohrávali a my si ani pořádně nepřihráli,“ říká Míka.

V předchozích duelech byli hokejisté David servisu často nedisciplinovaní a hodně branek inkasovali v oslabení. Proti Písku však byl během prvních čtyřiceti minut z domácího týmu vyloučen jen Lukáš Summerauer. To byl oproti předchozím zápasům velký rozdíl. „Byl to záměr. Hráče jsem nabádal, aby se vyvarovali zbytečných faulů. Až v závěru se to trochu zvrtlo, ale bylo to už za rozhodnutého stavu. I tak bychom si ale měli dát pozor a dohrát to bez vyloučení,“ uvedl Milan Kupka.

David Míka nechce v žádném případě výkon svého týmu omlouvat absencí několika hráčů. „Je fakt, že absence Polaty je pro nás citelná. Dále nám chyběli Ciboch, Bárta a Doktor, ale na to bych se nechtěl vymlouvat. V tom nebyl zásadní problém,“ uznává kouč Písku.

Několik dlouhodobých marodů stále zůstává mimo hru také v kádru David servisu. „Doufám, že se nám podaří sestavu víc stabilizovat. Ty tři kompletní pětky vždycky nějak poskládáme. Někteří obránci však musí bohužel zaskakovat v útoku, což není zrovna ideální,“ nelíbí se Kupkovi.

Zdá se, že atak posledního Písku David servis díky tříbodové výhře definitivně odrazil, a nyní už se může soustředit na boj o nejlepší osmičku.

Deset kol před koncem základní části je zřejmé, že jistotu postupu do play off má prvních pět mužstev. Dobře našlápnuto mají i šesté Klatovy a sedmý Nymburk. „Vypadá to, že o tom, kdo skončí na osmé příčce, se rozhodne mezi námi a Pelhřimovem. Utkání na jeho ledě tudíž bude hodně důležité, rádi bychom ale navázali na dnešní výkon a zabodovali i proti jiným soupeřům. Rádi bychom se do play off dostali,“ uvažuje při pohledu do tabulky skupiny Střed Milan Kupka. Každý zápas bude podle něho vypjatý. „Pokud ale budeme hrát, co si řekneme, a nenecháme se zbytečně vylučovat, můžeme porazit každého,“ považuje za reálné trenér Kupka.

Desetibodovou ztrátu na play off už těžko bude dohánět poslední Písek. Hráči i trenéři však mohou soutěž dohrát v klidu, protože letos se z ní nesestupuje.

„Už nyní přemýšlíme o další sezoně a chceme dávat příležitost mladým klukům, aby se poprali o šanci a ukázali, jestli na to mají či nikoliv,“ spřádá plány na poslední čtvrtinu základní části písecký David Míka.