Kalendáře závodů se piloti i příznivci motokrosu dozvídají rok od roku později. Ale všichni se nakonec přece jen dočkali. Mezinárodní mistrovství republiky bude mít letos sedm dílů a na závěr populární závod družstev.

Šampionát odstartuje o Velikonocích v neděli 12. dubna těsně za hranicemi našeho kraje v Pacově. Přímo na jihu Čech se pojede pouze již zmíněný závod v Jiníně. Družstva se uskuteční stejně jako v minulém roce v Dalečíně.

Sedm závodů čítá také rozpis juniorského mistrovství republiky. To bude mít na jihu Čech tři zastávky. Kaplice bude hostit 10. dubna hned první závod. Do Blanské kotliny se seriál vrátí také 6.-7. června, kdy bude součástí závodu juniorského mistrovství Evropy. V sobotu 13. června přivítá nejlepší mladé závodníky Jinín.

Znám už je také kalendář jihočeského krajského přeboru, který počítá rovněž se sedmi podniky. Termíny: sobota 4. dubna Netolice, neděle 19. dubna Horažďovice, neděle 14. června Votice, sobota 18. července Jinín, sobota 15. srpna Pacov, sobota 19. září Kaplice, sobota 10. října Kluky.

Mezinárodní mistrovství ČR:

12. dubna – Pacov

3. května – Loket nad Ohří

31. května – Opatov

28. června – Dalečín

5. července – Petrovice u Karviné

9. srpna – Jinín

6. září – Stříbro

4. října – Dalečín, družstva

Mezinárodní MČR juniorů:

10. dubna – Kaplice

9. května – Horní Újezd

6. – 7. června – Kaplice

13. června – Jinín

5. září – Horšovský Týn

26. září – Karlín u Čejče

3. října – Hradiště