Na náměstí Přemysla Otakara II. však zvládli odehrát pouze zápasy ve skupinách a odpoledne déšť zahnal všechny aktéry do tělocvičny základní školy v Kubatově ulici. „Počasí je bohužel nevyzpytatelné. Před týdnem ve Zlíně bylo nádherně. Nám ale na počasí zase tolik nezáleží," nijak si nestěžovala zástupkyně strakonického basketbalu Michaela Gaislerová.
V Českých Budějovicích hrála v družstvu společně s Michaelou Matuškovou, Magdalenou Heroschovou a Lenkou Šoukalovou. Pohodové Jihočešce nevadilo ani svažující se náměstí. „Musím přiznat, že jsem si toho na začátku vlastně ani nevšimla. Zaregistrovala jsem to až po prvním zápase, ale člověk to při hře v tom zápalu ani nevnímá," smála se Gaislerová.
Na českobudějovickém náměstí byly basketbalistům k dispozici čtyři kurty, po přestěhování do tělocvičny však mohli hráči a hráčky využívat s ohledem na menší plochu maximálně dvě hřiště. Pro hráče to znamenalo větší prostoje, pro sympatickou mladou hráčku ze Strakonic ovšem žádný problém. „Musíme sice čekat, ale zase můžeme shlédnout jiné zápasy, které bychom venku ani neměli možnost sledovat," našla pozitivum tělocvičny Michaela Gaislerová.
Tým BB Juniors, jak si čtveřice mladých basketbalistek říká, to nakonec dotáhl až do finále. V něm porazil družstvo Legendy, které tvořily Kracíková, Holešínská, zkušená Uhrová a také další strakonická hráčka Michaela Drachovská.
„Baví mě to hodně, ale nemohu říct, jestli více nebo méně. Ze začátku jsem byla překvapená, že je to úplně jiné než klasický basketbal. Organizace obou turnajů se opravdu povedla, je to skvělá zábava," svěřila se se svými pocity členka vítězného družstva. Společně se svými kolegyněmi se Michaela Gaislerová hodlá zúčastnit ještě turnaje v Bratislavě.
Strakonické basketbalistky si užívají po sezoně volna a ke společné přípravě se mají sejít začátkem srpna. Gaislerová se ovšem nenudí. Stejně jako spoluhráčky Drachovská a Šujanová objíždí turnaje Chance 3x3 Tour a kromě toho obdržela i pozvánku do reprezentačního výběru do 18 let.
Českou osmnáctku čeká v létě mistrovství Evropy ve slovinském Celje. „V červnu máme soustředění a pak už budeme až do zahájení šampionátu hrát přátelská utkání a připravovat se v kempech," prozrazuje svůj nejbližší program Michaela Gaislerová.