Lev je každý, kdo byl v cíli. Unikátní zážitek: Jindřichoradecký lev.  Byl to výjimečný zážitek. Třetí ročník závodu Jindřichohradecký lev přilákal téměř tisícovku nadšených sportovců. Dopoledne vojáky. Odpoledne veřejnost. Překážky byly rozmístěny tak, aby si každý na trati našel, co mu vyhovuje. „A pokud mu některá z překážek nevyhovovala, musel splnit handicap,“ popisuje ředitel závodu Jiří Chalupský „trest“, který přišel v případě nezdolání konkrétní překážky v podobě kliků, dřepů nebo angličáků. Do cvičení nad plán se v dusném počasí zaprvé nikomu moc nechtělo, zadruhé sportovci závodili s časem. „Já sám si za rok zaběhnu tak dva až tři extrémní závody,“ popisoval ředitel závodu, jaký je jeho vztah k překonávání vlastních schopností a možností.

Ale zrovna v Jindřichově Hradci neměl přímo na běh ani pomyšlení. Pod jeho organizační taktovkou všechno šlapalo, jak bylo předem naplánováno. Extrémní závody nejen v ČR mají opravdu velmi velkou popularitu. O Jihočeském kraji to platí také. A už potřetí to platí také o Jindřichově Hradci.

Extrémní závod Jindřichohradecký lev
Zábava pro děti, peklo pro závodníky. Podívejte se na video. To je JHLev

Kdy se zrodila myšlenka na uspořádání závodu? Na Fakultě managementu v Jindřichově Hradci se sportovci dali dohromady a vymysleli něco, co daleko přesáhlo hranice Jihočeského kraje. „Byli jsme parta studentů, kteří měli nějaké zkušenosti s organizováním akcí.“ A chtěli vytvořit závod, který sami uspořádají. „Ten náš má vojenskou tématiku, je vojensky zaměřený,“ popisuje Jiří Chalupský odlišnosti od ostatních tratí. Také proto je Jindřichohradecký lev jediným extrémním překážkovým závodem v České republice, kterého se zúčastňují profesionální vojáci. Právě na nich bylo vidět, závodili ještě v poměrně nižších teplotách, že vědí, jak na kterou překážku vyzrát.

Horko bylo. Místy až nesnesitelné. Rekordní teploty ubíraly závodníkům síly. V cíli byl nejrychlejším mužem Luboš Kočvara. V kategorii žen vyhrála Tereza Tocháčková. Army závod už dopoledne nabídl výborné výkony. Vítězství mohli oslavit členové skvěle nachystaného družstva: 72. mechanizovaného praporu ve složení: David Janík, Martin Tomica, Otakar Cetkovský a Lukáš Závodný.