Tradiční klání se ve Vyšším Brodě koná každoročně, ale letos to bylo premiérově na Nový rok. Organizátoři se tudíž trochu obávali, zda po náročných silvestrovských oslavách někdo přijede… Ale k jejich velkému překvapení se na Nový rok dostavilo jedenadvacet tabletenistů z celého okresu.

Vzorní pořadatelé z Fan klubu Vyšší Brod a města Vyšší Brod zvolili hrací systém tak, aby si všichni účastníci co nejvíce zahráli. Byly nalosovány dvě základní skupiny (10 a 11 hráčů), kde se hrálo systémem každý s každým, a to i díky tomu, že bylo k dispozici osm stolů. Prvních pět hráčů z každé skupiny postoupilo do finálové části, kde se opět hrálo každý s každým.

Vítězkou turnaje se nakonec zcela zaslouženě stala Šárka Procházková z Vyššího Brodu, která porazila matadory stříbrného Josefa Totha (hraje v Rakousku za Rainbach) a bronzového Jana Cipína z Dolního Třebonína.

Turnaj všichni hráči, kteří svorně obdrželi věcnou odměnu, hodnotili velmi kladně. Zde patří velké poděkování organizátorům.

Jan Cipín

OCENĚNÝ. Českobudějovický handicapovaný plavec Arnošt Petráček přebírá cenu z rukou hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské (vlevo).
Arnošt Petráček: Na aukci si pokaždé uvědomím kouzlo Vánoc