Napěchovaná sportovní hala v Jindřichově Hradci sledovala ve středu večer na vlastní oči basketbalové hvězdy, které září nejen v české Kooperativa NBL, ale momentálně se jim daří rovněž v evropské VTB lize. K Vajgaru přijeli basketbalisté Nymburku.
Lvi chtěli připravit natěšeným fanouškům stejně výbornou podívanou, jakou předvedli s Nymburkem v loňském čtvrtfinále play-off, a alespoň v prvním poločase drželi s vysokým favoritem krok.
Nakonec Jindřichův Hradec odešel s porážkou o třiadvacet bodů, diváci hráče přesto odměnili potleskem.
Poklonu jindřichohradeckému publiku vysekl nymburský asistent Lubomír Růžička. „Chci pogratulovat domácím k velmi sympatickému publiku. Přišla na české poměry vysoká návštěva a jsme rádi, že jsme mohli hrát před plným domem."
Pavla Nováka z týmu Lions mrzelo, že fanoušky nepotěšili víc. „Mohlo to být lepší, solidní partii jsme hráli jen v prvním poločase. Soupeř však byl kvalitativně někde jinde," musel uznat Novák.
Domácí si byli vědomi síly Nymburku a věděli, že těžko mohou držet s tak silným soupeřem krok. I tak ale chtěli být Lvi alespoň v určitých činnostech Středočechům rovnocenným protivníkem.
„Myslím, že v první půli se nám to až na pár hluchých minut dařilo," hodnotí utkání kouč Lions Karel Forejt.
Jestliže v prvních dvaceti minutách chválil trenér svá lvíčata za kolektivní pojetí, druhý poločas už příliš hodnotit nechtěl. „Naše hra se rozpadla na individuální akce některých hráčů a to se mi tedy vůbec nelíbilo. Ale souhlasím s tím, že Nymburk přidal na obrátkách a došel si pro výhru," říká Forejt.
Nebývá zvykem, aby nejlepším hráčem utkání byl zvolen hráč poraženého týmu, v duelu Jindřichova Hradce s Nymburkem se tak ale stalo a Lubomír Růžička označil za nejlepšího na hřišti Lva Jiřího Šoulu. „Na útočné polovině hrál s velkou agresivitou a díky jeho bodům se Jindřichův Hradec dlouho držel na dostřel. Působil velice odvážně," pochválil kouč Nymburku letošní posilu z Pardubic.