„Fanoušci jsou hodně blízko kurtu,“ poznamenal smečař Olli Kunnari, který je považován za jednoho z nejlepších finských volejbalistů všech dob. Šestatřicetiletý útočník pochválil především smečaře Jihostroje.

„Oba nám dělali veliký problém, mají velice dobrou přihrávku, v jejich domácím prostředí to vynikne ještě víc,“ uvedl Kunnari, který patří k základním stavebním kamenům sestavy týmu Levoranta Sastamala.
Manažerka finského celku Hana vyrazila dokonce se šéfem klubu 5 hodin před zápasem na nákupy. Co ji zaujalo. Kyblíky a dřevěné paličky. Proč? „Přijede sto našich fanoušků, budou nás povzbuzovat, tak ať mají čím,“ vysvětlila. „Atmosféra je v hale vážně dobrá,“ uvedl smečař Olli Kunnari.

Do Sportovní haly dorazila největší letošní návštěva. Dlouho očekávané utkání zahájila na českobudějovické straně kurtu základní sestava: Palgut, Křesťan, Mach, Ondrovič, Halaba , Michálek – Kryštof.
Hala se zaplnila k prasknutí. Překonávali se hráči na kurtu, ale také diváci na tribunách. První set vyhrál Jihostroj České Budějovice 25:21, druhý 25:17! Pak Finové snížili.

Jihostroj předváděl nejlepší výkon letošní sezony. Mach esem přinesl svému týmu první mečbol a Ondrovič druhý proměnil.

Zlatý set posunul do základní fáze Sastamalu.
Jihostroj – Sastamala 3:1 (21, 17, -18, 20).
Zlatý set: 12:15. 132 minut.
1. zápas 0:3. Rozhodčí: Maroszek (Polsko), Deneri (Turecko). Diváků 1854.
V Jihostroji střídali: Fila, Kupilík, Šotola.