Navzdory tíživé době se organizátoři triatlonového svátku u Jordánu nevzdávají. Pro letošní ročník závodu stanovili předběžný termín 25. července, a pokud do jeho organizace nezasáhne vyšší moc, měl by se znovu těšit obrovské prestiži.

Táborský triatlonový podnik byl totiž také letos zařazen do evropského termínového kalendáře coby součást šestnáctidílného seriálu Evropského poháru juniorů. Uskutečnit se má jako jeho devátý díl a znovu si hýčká potenciál přivést k Jordánu nejtalentovanější triatlonisty nejen z Evropy, ale i z dalších kontinentů. V minulosti se táborského závodu zúčastnili například závodníci z Kolumbie, Jihoafrické republiky, Nového Zélandu a dalších vzdálených zemí.

„Přípravy běží a uvidí se, jak to nakonec dopadne,“ poznamenal Martin Hotový, trenér Triathlon Teamu a jedna z ústředních postav organizačního týmu akce, která si v loňském roce vybrala nedobrovolné volno. V současnosti už Táborští znovu skládají pestrý program triatlonového festivalu u Jordánu. „na předvečer závodu plánujeme i tradiční charitativní běh. Jestli se povede i něco navíc, to ukáže až aktuální situace,“ prozradil Martin Hotový.

Pořadatelé atletické Velké ceny Tábora vyhráli boj se složitou pandemickou situací už v loňském roce a bojovat budou i letos. Pro jubilejní ročník jednoho z nejstarších tuzemských mítinků mají přichystané dvě termínové varianty, a to polovinu srpna či některý zářijový den. Rozhodovat bude nejen složitá pandemické situace, ale také návaznost na ostatní domácí i zahraniční atletické závody včetně olympiády v Tokiu.

Potvrdil to i první muž táborského atletického oddílu Petr Nývlt. „Pokud chceme, aby se našeho závodu účastnili elitní čeští i kvalitní zahraniční atleti, musíme se termínem zabývat. S ohledem na datum případného konání olympiády i na prolnutím s českým termínovým kalendářem, který může mít vinou covidové situace velmi nejistou podobu,“ prohlásil Petr Nývlt.

V potaz musejí vzít organizátoři atletické Velké ceny také aktuální stav probíhající rekonstrukce sousední sportovní haly. Jak prohlásili už loni, ideální variantou by bylo pojmout její slavnostní otevření jako významný bod programu jubilejního ročníku mítinku. „To by byla opravdu důstojná premiéra,“ poznamenal Petr Nývlt.