V Písku se ve florbalovém klubu věnují i těm nejmenším.Tuto filozofii se snaží naplňovat Matyáš Reichel z Floorball Clubu Písek už několik let. Tentokrát byl amiciozní jihočeský klub v roli pořadatele. "A samozřejmě se na turnaji představili i hráči z naší přípravky," přikyvuje.

Dopoledne tým Draků, odpoledne tým Žraloků a Tygřic. "Dohromady děti odehrály přes patnáct utkání, nasbíraly spoustu cenných zkušeností."

Písecký florbalista Dominik Suchan byl na kempu talentové mládeže
Písecký florbalista Dominik Suchan byl na kempu talentové mládeže

Šéftrenér Michal Hanzlík k výkonům družstev na domácím hřišti v ZŠ E. Beneše uvedl: "Draci byli složeni ze zkušenějších píseckých hráčů a především zápasy s Milevskem měly skvělou florbalovou úroveň a tempo hry. Draci dokázali zvítězit v pěti ze šesti utkání. Jednou se museli sklonit před Milevskem, ale v odvetě jim porážku vrátili a díky lepšímu vzájemnému zápasu vyhráli celý turnaj." Šéftrenér přidal i osobní pochvalu: "Zaslouží si ji Honzík Kadlec, který odchytal celý turnaj a počínal si skvěle."

Tým Tygřic hned v prvním utkání dokázal porazit písecké Žraloky. "Ti byli složeni z méně zkušených kluků, odveta skončila remízou." Dívky skončily na čtvrtém místě. "Udělaly velký pokrok z posledních turnajů." Žraloci na turnaji skončili na druhém místě. "Své zaváhání proti holkám si vynahradili dvěma výhrami nad strakonickými soupeři a sklonit se museli pouze před Milevskem," dodl Hanzlík.

K výkonu Tygřic připojila komentář také trenérka Bronislava Kricklová: "Děvčata odehrála celkem šest zápasů. Snad kromě jednoho zápasu, kdy chyběly aktivita a rychlost na hřišti, odešly hráčky z každého zápasu se ctí bojovnic." Tygřice plnily zadání: "Být aktivní, bojovat o každý míček a držet míček na čepeli. Bylo hezké sledovat, jak do každé hry vstupují s radostí a chutí hrát. Neméně hezké je sledovat pokrok, který dělají od turnaje k turnaji. Věřím, že na dalším turnaji Přípravek v březnu uplatní i cenné zkušenosti, získané na Benešovce," posumála se trenérka florbalové mládeže.