Oba týmy na své první vítězství v soutěži stále čekaly a po vzájemném duelu se dočkaly basketbalistky Karlových Varů, které ve Strakonicích vyhrály 70:50.

Zápas se poprvé začal lámat na přelomu první a druhé čtvrtiny. Alena Jeništová 45 vteřin před koncem úvodní čtvrtky srovnala díky dvěma úspěšným trestným hodům na 12:12, pak ale karlovarské hráčky zaznamenaly dvanáctibodovou šňůru.

Jihočešky se přesto dokázaly vrátit do zápasu a ke konci poločasy znovu srovnaly krok.

Druhá půle už však patřila hráčkám Karlových Varů, které si nakonec odvezly dvacetibodovou výhru. „Ve druhém poločase se utkání zlomilo, neboť v jeho průběhu jsme si sice vytvořili řadu střeleckých příležitostí, ale nedokázali jsme nabídnutých šancí využít. Družstvo Karlových Varů jsme dokázali přestřílet v počtu střel, měli jsme ale menší procento úspěšnosti,“ pojmenoval trenér U19 Chance Petr Martínek hlavní příčinu neúspěchu.

Jako druhou příčinu prohry přidal ještě velký rozdíl v doskakování. „Přesto si myslím, že rozdíl ve skóre je pro nás krutý. Soupeři nicméně gratuluji a děkuji za výměnu pořadatelství,“ zhodnotil utkání strakonický kouč Martínek.