Na volný víkend se těšily házenkářky Sokola Písek. Na sobotu plánovaný zápas s Veselím nad Moravou byl předehrán před třemi týdny (Písečanky vyhrály 34:27) a hráčky Písku si tak mohly užít volna. Jenomže neužijí.

Zítra od 15 hodin totiž nastoupí v obloukové hale proti celku ŠKP Bratislava.
Zápas proti nejslabšímu týmu interligy měly Jihočešky původně odehrát až 4. dubna, takže odpočinkový víkend se odkládá právě na tento termín. „Komplikace to pro nás není. Na sobotu jsme nic neměli, proto když nás Bratislava požádala o přesun utkání, vyhověli jsme jí a zítra budeme hrát," nestěžuje si na změnu trenér Písku Jan Slavík.
Bratislava odehraje dnes večer zápas v Šale a pak čeká slovenské házenkářky dlouhý přesun na jih Čech. „Ony to budou mít náročné, my ne," pokouší se vcítit do kůže bratislavských házenkářek kouč Slavík.
Bratislavský ŠKP je v interlize nováčkem a dosud nezískal v soutěži ani bod. Písek je tedy vysokým favoritem a povinnost mu velí vyhrát. „Nemůžeme Bratislavu považovat za favorita, tím pádem jsme tedy favoritem my. Není ale na místě si myslet, že když je Bratislava poslední, vítězství se dostaví samo. Musíme se dobře připravit, abychom to utkání zvládli. Podcenění z naší strany určitě nehrozí, protože prohra by byla obrovským zklamáním," nezříká se role favorita písecký kouč.
Domácí zaváhání s posledním týmem tabulky si nemůže Písek dovolit, zvláště když v minulém kole prohrály Jihočešky v Partizánském, a nyní házenkářky klesly v tabulce až na desáté místo. „Situace je ale stále stejná, i když my máme odehraný jeden zápas navíc. Liga je totiž tak vyrovnaná, že rozhodující bude každý bod a bojovat se bude až do posledního kola. Bohužel máme dost těžké vylosování na závěr," míní Jan Slavík.
Písecké házenkářky odehrají zítra proti Bratislavě poslední domácí interligové utkání. Pak už je čekají jen dva těžké venkovní duely v Porubě a v Šale.
Lehké to ovšem nebudou mít ani soupeři Písku, a o tom, kdo má v závěru soutěže nejpříznivější los není jednoduché spekulovat. „Zdánlivě nejméně si na vylosování mohou stěžovat v Olomouci, ale již došlo na tolik překvapivých výsledků, že stát se může všechno. V týdnu například Zlín sehrál vyrovnanou bitvu s favorizovanou Porubou a nakonec prohrál nejtěsnějším rozdílem. Každý zápas začíná za stavu 0:0 a může dopadnout jakkoliv. Takže uvidíme, jak se to vyvine," netroufá si odhadovat průběh závěrečných kol trenér Slavík.
Jasno má v jednom. „Nyní je třeba hlavně porazit Bratislavu a potom se uvidí, co bude dál. Musíme se soustředit hlavně sami na sebe a pokusit se z posledních zápasů vydolovat co nejvíc bodů," říká.
Další zápasy 19. kola: Zlín – Poruba 26:27 (předehráno). Dnes: Slavia Praha – Michalovce, Duslo Šala – Bratislava, Baník Most – Prešov, Zora Olomouc – Partizánské.